Izborno-izvještajna Konvencija FOM-a

Izabrano novo rukovodstvo KO FOM SDP BiH Sarajevo

Izborno-izvještajna Konvencija KO FOM SDP BiH Sarajevo, održana je 31.07.2015. godine u Ovalnoj sali Gradske uprave, uz prisustvo uvaženih gostiju i 63 delegata iz 9 općinski organizacija.
Na Izborno-izvještajnoj konvenciji Kantonalne organizacije Foruma mladih SDP BiH Sarajevo, delegati su usvojili Izvještaj o radu u periodu od 2012-2015 i Odluku o unutrašnjem organizovanju KO FOM SDP BiH Sarajevo, te izabrali rukovodstvo u narednom mandatu.

Konvenciji KO FOM SDP BiH Sarajevo obratili su se mladima uvijek dragi gosti: Miro Lazović, potpredsjednik SDP BiH, Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH, Damir Filipović predsjednik FOM SDP BiH, Predrag Puharić, sekretar KO SDP BiH Sarajevo.

Rezultati održanih izbora su:

Adnan Sobo – 40 glasova – izabrani predsjednika
Benjamin Redžić – 22 glasa – predsjednički kandidat

Jasmina Durmišević – 39 glasova – izabrana potpredsjednica
Mirza Krajina – 32 glas – izabrani potpredsjednik
Berina Proho – 31 glasova – izabrana potpredsjednica
Ademir Torlak – 29 glasa – kandidat za potpredsjednika

Sanin Ćutahija – 35 glasa – izabrani sekretar
Ladina Kolenda – 27 glasova – kandidatkinja za sekretarku

Shodno rezultatima održanih izbora, rukovodstvo Kantonalne organizacijie čine: Adnan Sobo predsjednik; Jasmina Durmišević, Mirza Krajina, Berina Proho, potpredsjednice/potpredsjednici; Sanin Ćutahija sekretar.

Izabrani predsjednik se u svom obraćanju zahvalio dosadašnjem rukovodstvu na radu, delegatima na podršci i poručio da će sa timom koji sačinjava rukovodstvo opravdati dato povjerenje.

Poruke: “Kuća, koju gradimo svi zajedno, može postojati samo sa jakim temeljima.”, “Obavezno skretanje u lijevo!”, “Uvijek ZA ideje i prijedloge koji nisu dobre samo za sebe, već dobre za sve! Uvijek PROTIV ideja i prijedloga koji su dobri samo za jedne, a loši za druge!” i programski ciljevi omasovljenja i afirmacije članstva, bolje saradnja sa drugim organizacijama, širenje lijeve ideje, inovativnost u političkom djelovanju biće spojeni u jedan zajednički program, koji će biti vodilja za rad KO FOM SDP BiH Sarajevo.

Slični programi, ideje i poruke koje su poslali kandidati, budući zajednički program, otvorenost prema svima, pokazuje da je na ovoj konvenciji, jednoglasnom odlukom prisutnih, pobijedilo drugarstvo!

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.