Izabrani novi predsjednici organizacija SDP BiH u ZDK

U nedelju, 14. maja 2017.godine održani su prijevremeni unutarpartijski izbori za predsjednike općinskih/gradskih i kantonalnih/regionalnih organizacija po principu „ Jedan član-jedan glas“.

Izbori na području ZDK održani su u Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica, te općinskim organizacijama SDP BiH Kakanj, Visoko, Breza, Olovo i Usora.

Na jedanaest biračkih mjesta na području ZDK članovi SDP BiH birali su predsjednika koji će rukovoditi organizacijom do narednih redovnih unutarpartijskih izbora. Izbori su se odvijali u vremenu od 7:00 do 19:00, a regularnost izbornog procesa pratile su općinske izborne komisije SDP BIH .

Nakon zatvaranja biračkih mjesta i prebrojavanja glasova, izborne komisije su konstatovale da su predsjednici u svim organizacijama izabrani u prvom krugu.

U GO SDP BIH Zenica između tri kandidata, Alić Armina, Kovačević Sune i Simić Mladena, izabran je SIMIĆ MLADEN kome je glas od ukupnog broja izašlih na izbore povjerenje ukazalo cca.85 % članova.

Članovi SDP BiH Visoko predsjednika/predsjednicu OO SDP BiH birali su između dva kandidata: Čučuk Mirsada i Zubić Jasmine. Za predsjednicu OO SDP BIH izabrana je JASMINA ZUBIĆ.

U OO SDP BIH Breza članovi su predsjednika birali između dva kandidata: Begić Sabita i Čosić Suada. Prednost kod izbora dali su kandidatu BEGIĆ SABITU, koji će funkciju predsjednika OO SDP BiH Breza obnašati do redovnih unutarpartijskih izbora.

U OO SDP BiH Kakanj, Olovo i Usora članovi SDP BiH izjašnjavli su se o jednom kandidatu, a rezultati izbora su sljedeći:
Za predsjednika OO SDP BiH Kakanj izabran je BEGIĆ AHMED.
Funkciju predsjednika OO SDP BiH Olovo u narednom periodu obnašat će HALILOVIĆ AMIR, dok će funkciju predsjednika u OO SDP BiH Usora obnašati MURATOVIĆ SEAD.

Izabranim predsjednicima Simić Mladenu, Zubić Jasmini, Begić Sabitu, Begić Ahmedu, Halilović Amiru i Muratović Seadu rukovodstvo KO SDP BiH ZDK upućuje iskrene čestitke na izboru, a svim članovima koji su izašli na izbore i koristeći svoje demokratsko pravo birali predsjednika Gradske/općinske organizacije iskreno se zahvaljujemo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.