Novo Sarajevo

Iza SDP-a ostaju konkretna djela, a ne prazna obećanja

U ulozi domaćina ovog skupa prisutnima se obratio Miroslav Živanović, predsjednik ove opštinske organizacije, i rekao kako je svojim predizbornim skupovima SDP dokazao kako samo ujedinjeni možemo naprijed

Slika

Sinoć je u prepunoj sali Centra za mlade na Grbavici, u organizaciji Opštinskog odbora SDP BiH Novo Sarajevo, održan predizborni skup na kome su predstavljeni kandidati SDP-a iz Kantona Sarajevo.

U ulozi domaćina ovog skupa prisutnima se obratio Miroslav Živanović, predsjednik ove opštinske organizacije, i rekao kako je svojim predizbornim skupovima SDP dokazao kako samo ujedinjeni možemo naprijed.

„Ciljevi i namjere ove partije su uvijek bili jasni, a to je da svi narodi ove zemlje budu ravnopravni u svakom njenom dijelu, a taj cilj možemo samo postići ako svi budemo ujedinjeni“, rekao je Živanović.

Prisutnima se obratio i Dževad Bećirović, aktuelni načelnik Općine Centar i nosilac liste SDP BiH za Kanton Sarajevo, koji je istaknuo da ovaj kanton nema više vremena za čekanje.

"Moramo se potruditi da život u Kantonu Sarajevo bude bolji, a to jedino može garantovati SDP. Moramo pobijediti, ne samo u Kantonu Sarajevo, nego i u Federaciji BiH i u državi i dobiti našeg predsjednika Bakira Hadžiomerovića", kazao je Bećirović.

Rusmir Mesihović, aktuelni ministar zdravstva FBiH i kandidat SDP BiH za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, okupljenima je predstavio rezultate njegovog ministarstva na polju reforme zdravstva u FBiH.

„Zatekli smo tromi sistem zdravstva, koji nas je kočio u mnogočemu, ali smo uspjeli mnoge stvari popraviti i poboljšati i reformirati sistem zdravstva“, objasnio je Mesihović.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Svetozar Pudarić je kazao da je SDP BiH snaga koja će se ponovo pokazati na ovim izborima.

„Čitav potpredsjednički mandat sam proveo na terenu, radeći ono što radi SDP, dajući ljudima nadu za bolje sutra. Međutim, naša obećanja ne ostaju neispunjena, nego iza nas ostaju konkretna djela“, istaknuo je Pudarić.

Damir Hadžić, potpredsjednik SDP BiH i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH, osvrnuo se na činjenicu da, kada SDP nije vlasti, građani Kantona Sarajevo žive lošije.

"To je evidentno iz našeg svakodnevnog života u ovom gradu, jer je SDP započeo reforme koje su brutalno zaustavljene od strane SDA i njegovih političkih satelita. Reforme, investicije i nova radna mjesta, to su stvari koje će SDP nastaviti stvarati zbog građana ove zemlje", kazao je Hadžić.

Bakir Hadžiomerović, kandidat za Predsjedništvo BiH, je rekao kako je siguran da će SDP 12. oktobra proglasiti ubjedljivu pobjedu na izborima.

„SDP ne pravi kompromise oko suštinskih stvari, a jedna od takvih stvari je cjelovita i suverena BiH na svakom pedlju ove zemlje. Mi smo jedina garancija da će BiH biti, zato nas toliko i napadaju, a napadaju nas radi toga što smo navikli da živimo jedni sa drugima, a ne kao oni, jedni pored drugih", kazao je Hadžomerović.

Generalni sekretar SDP-a BiH i premijer FBiH Nermin Nikšić rekao je kako SDP jedino građanima ove zemlje može polagati račune za ono što je do sada uradio.

"Sada, 2014. godine želimo vaš glas, želimo ponoviti i poboljšati rezultat iz 2010. polažući račune građanima BiH o tome šta smo radili i uradili u ovom mandatu koji je trajao nepune četiri godine. Međutim, na tome nećemo stati, jer odmah nakon izbora kreće realizacija projekata vrijednih više od dvije milijarde KM u energetski sektor, potpisat ćemo ugovor sa Shellom o ekspolataciji nafte, posao vrijedan više milijardi KM, koji će povući kompletnu ekonomiju u BiH. Nastavit ćemo sa ekspanzijom namjenske industrije, ponovo povećati penzije i početi sa primjenom antikoruptivnih zakona i krenuti u konačan obračun sa lopovima u FBiH", zaključio je Nikšić.                                                                         

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.