Sastanak lidera SDA, HDZ i SBB oko Mostara

Iza priče o ugroženosti koju serviraju SDA, HDZ i SBB stoje interesi tajkunsko-političkih lobija

Posljednji  sastanak lidera SDA, HDZ i SBB oko Mostara bi ostao konstanta u njihovom višegodišnjem neuspješnom lešinarenju nad sudbinama građana Mostara, da se nisu desile izjave nakon sastanka  koje u potpunosti demaskiraju stvarne razloge nemogućnosti dogovora.

Javnost se konačno imala priliku uvjeriti kako stvarni razlozi neuspješnih pregovora o Mostaru ne leže u suštini presude Ustavnog suda i Statuta Grada Mostara, nego u činjenici ko će krčmiti gradsku imovinu  i zemljište i u kojem djelu grada.

Sada je više nego jasno kako smo već godinama bili u pravu kada smo govorili da iza priče o ugroženosti i ravnopravnosti koju nam serviraju SDA i HDZ, stoje isključivo zajednički interesi tajkunsko-političkih lobija da i u novom političkom rješenju nastave višegodišnje mešetarenje parcelama i gradskom imovinom. Eliminisanje SDP BiH kao parlamentarne stranke, na krajnje arogantan i politički bahat način, iz daljeg toka pregovora o Mostaru govori tome u prilog.

Međutim, kratkovidna politika SDA je nakon zadnjeg sastanka lidera na pitanju Mostara pokazala ono od čega smo godinama strepili, a to je da uređenje BiH vidi kao podjelu teritorija na nacionalnom principu ili kako oni to odmilja zovu građevinskim zemljištem.

Ništa opasnije odavno nismo imali u političkom spektru izjava, kao što je slučaj nakon posljednjeg sastanka, te još jednom pozivamo stranke da rješenje traže u interesu građana, a ne tajkuna i to na civilizacijskim i evropskim principima ravnopravnosti svih na svakom djelu zemlje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.