Iza Gradske organizacije SDP BiH Tuzla uspješna 2017. godina, primljeno preko 500 novih članova

Iza Gradske organizacije SDP BiH Tuzla je uspješna 2017. godina. Na temelju dobrih izbornih rezultata na Lokalnim izborima u oktobru 2016. godine SDP je u Tuzli vodeća politička partija i kao takva sa političkim partnerima čini parlamentarnu većinu u Gradskom vijeću Tuzla. Na istim izborima kandidat SDP BiH Jasmin Imamović je izabran za gradonačelnika Tuzle čime je nastavio obnašati raniju funkciju nositelja i organizatora izvršne vlasti u Gradu Tuzla.

prijem-za-medije-sdp

 

Gradska organizacija SDP BiH Tuzla je preko svojih organa redovno koordinirala rad Kluba vijećnika SDP u Gradskom vijeću Tuzla i cijeni da su zakonodavna i izvršna vlast u Tuzli uspješno funkcionisale u 2017. godini i da su u dobroj sinergiji realizovale veliki broj projekata u ekonomskom, infrastrukturnom, socijalnom, kulturnom i ukupnom društvenom razvoju Grada Tuzla koji su zacrtani programima Gradske organizacije SDP BiH Tuzla i njenih koalicionih partnera.

U svom djelovanju Gradska organizacija SDP BiH Tuzla, shodno Programu i Statutu SDP BiH, kontinuirano baštini antifašizam i multikulturu i, u našim uslovima, prepoznatljivi tuzlanski način življenja, na čemu ćemo i ubuduće istrajavati.U toku ove godine GO SDP BiH Tuzla je imala kontinuiranu komunikaciju sa članstvom, simpatizerima, građanima i subjektima civilnog društva. Primjera radi, u nedavno realizovanom programu druženja sa članovima i građanima u 40 mjesnih zajednica na području Tuzle učestvovalo je preko 1500 građanki i građana.

Gradska organizacija SDP BiH Tuzla se stalno podmlađuje. u ovoj godini primljeno je preko 500 novih članova, što ukazuje na povećanu zainteresovanost i povjerenje građanki i građana u politiku SDP BiH. Inače unazad godinu-dvije dana, GO SDP BiH Tuzla je svojim vođenjem kadrovske politike afirmisala veći broj novih kadrova na izbornim listama, u partijskim organima i na funkcijama u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti i u javnom sektoru. U tome se, shodno principima kadrovske politike SDP BiH, vodilo računa o nacionalnoj, rodnoj, starosnoj i teritorijalnoj zastupljenosti i o stručnim i drugim kompetencijama kadrova.

Za narednu 2018. izbornu godinu, SDP BIH se ozbiljno priprema sa ciljem postizanja dobrog izbornog rezultata na osnovu kojeg će značajno učestvovati u organizovanju i vođenju vlasti u Bosni i Hercegovini. Na tom planu, u završnoj fazi je izrada izbornog progama SDP BiH, za naredne Opće izbore pod nazivom „Plan 10“.

U ove aktivnosti značajno je uključena i Gradska organizacija SDP BiH Tuzla kroz organizovanje javnih rasprava i tribina o pomenutom Izbornom programu SDP BiH i kroz druge aktivnosti na daljem jačanju organizacionog i akcionog stanja i jedinstva u GO SDP BiH Tuzla.

Početkom natupajuće 2018. godine pred nama su brojne aktivnosti i obaveze na formiranju izbornih štabova, evidentiranju i predlaganju kandidata za izborne liste, intenzivnijoj komunikaciji sa građanima u cilju promocije izbornog programa i javnih politika SDP BiH i na organizaciji ostalih aktivnosti za uspješnu realizaciju zvanične manifestacione izborne kampanje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.