Predstavljanje aktuelnih projekata Grada Sarajeva

Ivo Komšić na samitu prijestolnica u Beogradu

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić učestvovat će na samitu prijestolnica 2015. koji će biti održan 22. i 23. aprila u Beogradu, u organizaciji Grada Beograda i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

U sklopu Panela I, o temi “Gradska infrastruktura i urbani razvoj“, Komšić će predstaviti aktuelne projekte Grada Sarajeva.

Komšić će, također, govoriti o pripremama za 13. evropski omladinski olimpijski festival EYOF 2017., kao i o Sarajevu kao sve privlačnijoj turističkoj destinaciji i gradu festivala, saopćeno je iz Gradske uprave.

Samit prijestolnica (Capital Summit 2015) okupit će lidere 13 gradova centralne i jugoistočne Evrope, visoke predstavnike Evropske komisije i Evropskog parlamenta, međunarodnih organizacija, diplomatskog kora i privrede koji će razgovarati o razvoju velikih infrastrukturnih projekata i unapređenju kvalitete života u glavnim gradovima.

Na skupu, koji će biti održan u Centru “Sava”, učešće su potvrdili predstavnici Sarajeva, Beča, Varšave, Atine, Budimpešte, Bukurešta, Sofije, Tirane, Ljubljane, Zagreba, Skoplja i Podgorice.

Očekuje se prisustvo više od 250 visokih zvanica, članova Vlade Srbije, potencijalnih investitora, organizacija civilnog društva, domaćih i inostranih medija.

Samit će biti podijeljen u tri tematske cjeline – infrastruktura i urbani razvoj, inovativni modeli pružanja usluga za građane i privredu i kvalitet života i budući razvoj gradova u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.