Niko od funkcionera nije uposlenik partije

Istraživanje N1 – Uposlenici SDP BiH služe građanima u cijeloj zemlji

Regionalna televizija N1 istraživala je o broju uposlenih u pojedinim strankama, gdje je istaknuto kako Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine ima 82 uposlenika. Generalni sekretar Irfan Čengić uputio je ovoj televiziji odgovor i pojasnio raspodjelu i način rada SDP BiH:

„Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BiH) ima 82 uposlenika, kako je i navedeno u izvještaju. Dvije trećine tih uposlenih rade na terenu u vijećničkim kancelarijama i općinskim organizacijama širom države. Naime, SDP BiH je jedina stranka koja ima vijećnike/odbornike u oba entiteta i u svim kantonima. Nastojimo imati kancelarije u svakoj općini i u svakom kraju Bosne i Hercegovine, te u skoro svim kancelarijama imamo i profesionalne uposlenike. Smatramo da je naša prvenstvena dužnost služiti građanima u cijeloj BiH, a ne samo od Baščaršije do Marijin dvora.

Novac koji dobivamo iz budžeta vraćamo građanima i koristimo tako da građanima budemo na usluzi. Svi građani koji ovo budu čitali u svom gradu vjerovatno imaju kancelariju SDP BiH i u toj kancelariji mogu postaviti  pitanje za naše predstavnike, uputiti inicijativu, zakazati sastanak sa našim zastupnicima i vijećnicima, te inicirati rješenje problema – kako onih lokalnih tako i prijedloge rješenja na najvišim nivoima. Mnogi se iznenade kada saznaju kako su neke od najvažnijih inicijativa koje smo realizovali, čak i na najvišim nivoima, začete upravo na prijedlog građana u tim lokalnim kancelarijama. U rijetkim općinama gdje nemamo kancelariju, postoje regionalne i kantonalne kancelarije koje servisiraju potrebe članova, građana i simpatizera iz tih krajeva.

SDP BiH ima i fond solidarnosti gdje općinske organizacija koje imaju veći budžet pomažu organizacijama koje imaju manje budžete. Na taj način osiguravamo da socijaldemokrati u malim općinama i mjestima gdje stranka ostvaruje lošije rezultate, imaju svoju kancelariju jednako efikasnu kao i socijaldemokrati u Tuzli, Banjaluci, Bihaću, Sarajevu, Mostaru, Prijedoru, itd.

Bitno je istaći i da niko od funkcionera SDP BiH nije uposlenik partije. Predsjednik, generalni sekretar, potpredsjednici i drugi istaknuti funkcioneri za svoj rad ne uzimaju nikakve naknade od partije”, poručio je Čengić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.