Ispunjeni uslovi za zakazivanje hitne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona

Klub poslanika SDPBiH u Skupštini Tuzlanskog kantona, još jednom želi upoznati javnost, da je jučer u toku dana skupljeno 12 potpisa poslanika u Skupštini TK i na taj način ispunili uslove za zakazivanje HITNE sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona za petak 22.6.2018. godine u 9:30 sati.

  • Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla traži od Vlade Tuzlanskog kantona da osigura stalnu i kontinuiranu zdravstvenu zaštitu građana TK.

 

  • Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla smatra, da su osnovna ljudska prava organizovanja, s ciljem predstavljanja, pa time smatra opravdanim zahtjeve Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona.

 

  • Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla, traži od Vlade Tuzlasnkog kantona da prekine sa daljim izazivanjem vještačkog sukoba između Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije i Nezavisnog Strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu TK, jer su članovi i jednog i drugog Sindikata bezbroj puta do sada pokazali jedinstvo prilikom pružanja zdravstvenih usluga građanima TK.

 

  • Još jednom podsjećamo javnost, da je nadležno ministarstvo u Vladi TK davalo traženu reprezentativnost Strukovnom sindikatu doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona, a da je Vlada u prošlom sazivu predvođena SDA to poništavala.

 

  • Tražimo od Vlade Tuzlanskog kantona, da u skladu sa svojim nadležnostima iznađe rješenje sa Strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije TK, i ni pod koju cijenu ne dozvoli najavljene otkaze, a koje bi imale za posljedicu urušavanje zdravstvenog sistema i ostavljanje skoro pola miliona građana Tuzlanskog kantona bez zdravstvene zaštite.

 

 

Služba za odnose sa javnošću

KO SDPBiH Tuzla

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.