OO SDP BiH Visoko

Ispunjavamo naša obećanja o borbi za bolji život građana

U skladu sa našim socijaldemokratskim osjećanjima i empatijom za sugrađane, te predizbornim obećanjima, zadovoljni smo što su naši prijedlozi na Nacrt budžeta općine Visoko za 2017. godinu prepoznati kao opštekorisni i društveno potrebni. Jasno nam je da u trenutnoj konstalaciji vlasti i vladajuće većine u OV Visoko nemamo kapaciteta i uticaja za „velike“ pomake i promjene ali uprkos svemu, kada je nešto zaista dobro i humano, niko ne može da to ne primijeti i ne podrži.

Tako da naše drage sugrađane ovim putem informišemo o novim aktivnostima koje će se dešavati u našoj općini i od kojih ćemo svi imati koristi a inicirali smo ih mi iz OO SDP Visoko putem naše aktuelne vijećnice Nedžle Greda, kao potpuno nove stavke kroz prijedloge na Nacrt budžeta općine Visoko za 2017. godinu:
– Zamjena postojeće javne rasvjete LED rasvjetom u iznosu od 20.000,00 KM,
– Nastavak procesa izgradnje sistema video nadzora u iznosu od 20.000,00 KM,
– Jednokratna pomoć za porodilje u iznosu od 20.000,00 KM
Najveću pažnju svakako će privući pomoć za porodilje, gdje je u budžeta planirano 20.000,00 KM o ćemu će javnost biti blagovremeno obavještena o samoj implementaciji.