Saša Magazinović

Ispuniti tri uslova, pa onda razgovarati o Izbornom zakonu

Državni parlamentarac SDP-a Saša Magazinović je napomenuo pod kojim uslovima je moguće nastaviti pregovarati o izmjenama Izbornog zakona.

To su tri uslova koja se odnose na vlast u Republici Srpskoj.

“Pitaju o novoj rundi pregovora o Izbornom zakonu. Ništa se nije promijenilo – ti pregovori su danas potpuni višak. Učiniti potpuno funkcionalnim rad institucija, povući odluke NSRS (o prijenosu nadležnosti s državne na entitetsku vlast, op.a.), poništiti zakone, pa se tek onda može razgovarati o Izbornom zakonu”, ukazao je SDP-ov zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, SDP je bio prva stranka koja se odlučila povući iz pregovora o izmjenama Izbornog zakona, i to usljed prijenosa nadležnosti s državne na vlast u Republici Srpskoj. Poručili su da im je neprihvatljivo pregovarati o tome dok se ugrožava ustavni poredak.

Nedugo nakon toga su zvaničnici Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, koji posreduju u pregovorima, prolongirali ranije planirane posjete. Magazinovićevo očitovanje je poruka uoči nastavka ovih pregovora.

Klix

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.