Gračanica

Isplata novčane pomoći za najugroženije penzionere

Već jedanaestu godinu zaredom u prostorijama Udruženja penzionera/umirovljenika Općine Gračanica, organizuje se sastanak povodom Međunarodnog dana starijih osoba.

Tim povodom  je  Načelnik općine danas posjetio ovo udruženje i uručio jednokratne novčane pomoći za 500 najugroženijih penzionera koje je u skladu sa kriterijima odabrao Upravni odbor Udruženja preko mjesnih organizacija.

Sastanku je prisustvovalo 17 predstavnika mjesnih organizacija te Predsjednik udruženja Hasan Konjić, mediji i drugi.

Na samom početku, prisutnima se obratio predsjednik udruženja Hasan Konjić koji je pročitao i čestitku Općinskog načelnika povodom Međunarodnog dana starijih osoba te riječ prepustio Načelniku.

U svom obraćanju Načelnik je  pohvalio rad udruženja i istakao da je ovo udruženje kvalitetniji dio zajednice.

„Općina Gračanica je uvijek spremna da reaguje na vaše zahtjeve i vaše probleme. Već godinama imamo jako dobru saradnju i drago mi je što kroz svoj rad pomažete svim kategorijama stanovništva. Mi ćemo pokušavati povećati sredstva namjenjena penzionerima i ugroženom stanovništvu a evo i ove godine je taj iznos za 20% veći u odnosu na prošlu godinu“, rekao je načelnik Helić.

Predstavnici mjesnih organizacija su se zahvalili načelniku na dolasku i na pomoći, kako novčanoj  tako i svim drugim vidovima te su ga pozvali na druženje penzionera koje će biti održano krajem mjeseca u Stjepan Polju  u renoviranom Domu penzionera čije je opremanje takođe pomogao načelnik Helić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.