Segmedina Srna-Bajramović

Ispitati da li postoje koruptivne radnje u izgradnji skladišta kerozina na Sarajevskom aerodromu

Segmedina Srna-Bajramović, zastupnica SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, na posljednoj sjednici Skupštine uputila je inicijativu Uredu za borbu protiv korupcije da u saradnji sa resornim ministarstvom i nadležnom inspekcijom prikupi sve informacije kako bi se utvrdila zakonitost ishođenja dokumentacije za izgradnju skladišta kerozina na Sarajevskom aerodromu, sa aspekta potencijalnih koruptivnih aktivnosti.

„Više je nego evidentno da građani vrlo jasno i javno ukazuju kako se radi o bespravnoj i nelegalnoj gradnji vrlo opasnog skladišta kerozina, sto smo dužni detaljno provjeriti u smislu provođenja zakonom definisanih procedura.

Također, pozivam nadležno ministarstvo da po funkciji nadzora dostavi svu neophodnu dokumentaciju sa svoje strane, te učini sve kako bi se navedeni projekat preispitao, jer profit bilo koga u ovoj zemlji ne smije biti ispred sigurnosti naše djece i zdravlja svih nas.

Očekujem od nadležnih da održe sastanke sa građanima koji već mjesecima pokušavaju upozoriti institucije ove zemlje kako su njihova ljudska prava ugrožena“, navodi se u inicijativi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.