Segmedina Srna-Bajramović

Ispitati da li postoje koruptivne radnje u izgradnji skladišta kerozina na Sarajevskom aerodromu

Segmedina Srna-Bajramović, zastupnica SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, na posljednoj sjednici Skupštine uputila je inicijativu Uredu za borbu protiv korupcije da u saradnji sa resornim ministarstvom i nadležnom inspekcijom prikupi sve informacije kako bi se utvrdila zakonitost ishođenja dokumentacije za izgradnju skladišta kerozina na Sarajevskom aerodromu, sa aspekta potencijalnih koruptivnih aktivnosti.

„Više je nego evidentno da građani vrlo jasno i javno ukazuju kako se radi o bespravnoj i nelegalnoj gradnji vrlo opasnog skladišta kerozina, sto smo dužni detaljno provjeriti u smislu provođenja zakonom definisanih procedura.

Također, pozivam nadležno ministarstvo da po funkciji nadzora dostavi svu neophodnu dokumentaciju sa svoje strane, te učini sve kako bi se navedeni projekat preispitao, jer profit bilo koga u ovoj zemlji ne smije biti ispred sigurnosti naše djece i zdravlja svih nas.

Očekujem od nadležnih da održe sastanke sa građanima koji već mjesecima pokušavaju upozoriti institucije ove zemlje kako su njihova ljudska prava ugrožena“, navodi se u inicijativi.