Predsjednik KO SDP BiH HNK

Ismet Lulić: Već sada smo ispunili veliki broj predizbornih obećanja

Predsjednik KO SDP BiH HNK obratio se javnosti govoreći o obećanjima koja je KO SDP BiH HNK već sada uspio realizovati kroz ulazak SDP-a u novu Vladu HNK.

– Svi koji me poznaju ili prate moje političko djelovanje kroz SDP BiH, najprije u Općinskom vijeću Jablanica, a kasnije kroz rad u skupštini HNK, siguran sam da znaju elementarne politike za koje sam se godinama kao opozicionar zalagao, a koje nikada nisu nalazile na razumijevanje vladajućih. Jedan od motiva, a nešto kasnije i jedan od uslova za potpisivanje koalicionog Sporazuma, odnosno ulaska u Vladu HNK, upravo je realizacija svih navedenih politika za koje se godinama skupa s drugovima iz SDP BiH HNK zalažem. Već u prvoj godini mandata nove Vlade uspjeli smo realizovati dio naših višegodišnjih težnji kako bismo unaprijedili život ljudi na području HNK, istakao je predsjednik Ismet Lulić te, pored ostalih mjera, izdvojio sljedeće:

– 750.000,00 KM za subvencije mladim ljudima za porez na promet nekretnina i rente. (Inicijativa koju smo u proteklom mandatu podnosili);

– 4 miliona KM povećanje izdvajanja MUP-u za plate i zapošljavanje novih policijskih službenika radi unapređenja sigurnosti;

– 4,1 milion KM za poticaje u poljoprivredi;

– 800.000,00 KM povećanje izdvajanja za socijalnu zaštitu od čega 500.000,00 KM za civilne žrtve rata;

– 100.000,00 KM za Zavod za besplatnu pravnu pomoć čime konačno pokazujemo intenciju da Zavod profunkcioniše;

– 2.850.000,00 KM za subvencije privrednicima, jedinicama lokalne samouprave i ne vladinim organizacijama kroz Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša.

– 1,3 miliona KM privrednicima kroz Ministarstvo privrede kao i 300.000,00 KM za grantove jedinicama lokalne samouprave kroz isto ministarstvo;

– Povećanja sredstava za rekonstrukciju škola i povećanja za sport;

– Povećanje za 2.5 miliona za osnovne škole:

– Povećanje za odgojni centar za 250.000,00 KM;

– ⁠100.000, 00 KM za studiju energetske efikasnosti javnih zgrada u HNK;

– 2.5 miliona za grantove drugim nivoima vlasti iz namjenskih sredstava vodoprivredne naknade;

– Izrada Strategije razvoja turizma i revizija i usvajanje Plana upravljanja otpadom 100.000,00 KM;

– Povećanje sredstava za Univerzitet i Sveučilište.

Ismet Lulić je istakao da ga posebno raduje da se realizovalo obećanje koje je dao svojim sugrađanima u Jablanici da rad HITNE POMOĆI više nikad neće biti upitan.

– Garant tome jeste 500.000,00 KM više u odnosu na proteklu godinu za Dom zdravlja Jablanica, čime smo ispravili višegodišnju nepravdu prema Jablanici. Vrijeme je za djela! Konkretna djela! Sve drugo su samo priče i obećanja od kojih niko nema koristi – poručio je Ismet Lulić, predsjednik KO SDP BiH HNK i zastupnik u Skupštini HNK.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.