Lagumdžija sa Mogherini i Hahnom

Iskoristiti pozitivnu dinamiku za pokretanje reformskih procesa u BiH

Dr Lagumdžija je izrazio zadovoljstvo zbog odluke visoke predstavnice Mogherini i evropskog komesara Hahna da zajednički posjete Bosnu i Hercegovinu i zahvalnost za njihovu podršku evropskim integracijama naše zemlje.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Zlatko Lagumdžija sastao se 5. decembra 2014. godine u Sarajevu sa visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini i evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom, koji borave u posjeti BiH.

Dr Lagumdžija je izrazio zadovoljstvo zbog odluke visoke predstavnice Mogherini i evropskog komesara Hahna da zajednički posjete Bosnu i Hercegovinu i zahvalnost za njihovu podršku evropskim integracijama naše zemlje.

Ovom prilikom je ocijenio da novi pristup EU prema našoj zemlji dolazi u pravo vrijeme, kao i posjeta visoke predstavnice Mogherini s obzirom na pozitivnu dinamiku u regionu i na opredijeljenost političkih aktera u zemlji za pokretanje i ubrzanje procesa integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju kao i pokretanje socio-ekonomskih reformi u cilju poboljšanja ekonomske situacije i povećanja zaposlenosti.

Dr Lagumdžija je vezano za inicijativu za pokretanje i ubrzanje procesa evropskih integracija u BiH, nakon današnjih sastanaka rekao da je bitno da se procesi vrate u nadležne institucije BiH i da postoji spremnost se u prvoj fazi preuzme politička obaveza u našoj zemlji za sprovođenje potrebnih reformi, a da se u drugoj fazi definira program aktivnosti kao platforma za formiranje nove vlasti u BiH.

Ocijenio je da program reformi treba da bude centralni element plana rada novih vlada i parlamenata baziran na tri strateška pravca djelovanja: ekonomsko upravljanje, vladavina prava i reforma i jačanje javne administracije u smislu funkcionalnije države.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.