Irfan Čengić: Nadam se da smo zadnja generacija koja poznaje strahote rata

Muzej ratnog djetinjstva je konačno otvorio vrata za sve građane i turiste. Ovaj jedinstveni muzej veliko je bogatstvo za Sarajevo i naročito za Općinu Stari Grad. Otvorenju je prisustvovao i Irfan Čengić, dopredsjedavajući Vijeća Općine i vijećnik SDP BiH, koji je tom prilikom dobio i zahvalnicu od osnivača.

„Moram priznati da mi ova zahvalnica zaista mnogo znači. Kada smo mi u SDP-u Stari Grad čuli za problem lociranja ove fantastične zbirke, odmah smo reagovali i načinili neophodne korakte i inicirali akte u Vijeću kako bi se u našoj općini našao adekvatan prostor za Muzej ratnog djetinjstva. Danas se ta priča sretno završila i zaista mi je čast što sam mogao dati svoj skromni doprinos i što je taj doprinos prepoznat od strane osnivača.

Mi, djeca odrasla u opkoljenom Sarajevu, veoma lično i emotivno gledamo na ovu ideju. Dobro znamo šta smo sve prošli, kako su izgledali naši dani dok smo se skrivali u podrumima i o svijetu učili kroz zvuke granata i odjeke detonacija. Važno je da sa svijetom podijelimo svoja sjećanja, a naročito je važno zbog novih naraštaja ovdje u Bosni i Hercegovini, da se nikada više ne okrenu ratu kao rješenju. Nadam se da smo zadnja generacija bosanske djece koja poznaje strahote rata“, poručio je Čengić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.