Jasmin Imamović na otvaranju novog tržnog centra Bingo

Investicija koje je omogućila posao za 500 osoba

Tuzla je postala bogatija za novi poslovni poduhvat i savremeni objekat površine 40.000 kvadratnih metara na tri etaže. Investicija u shopping centar je novi poslovni poduhvat kojom kompanija Bingo nastoji proširiti svoju mrežu u Bosni i Hercegovini. Na ceremoniji svečanog otvorenja BINGO City Centra u Tuzli prisutnima se obratio i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

”Evo srcima našim radosti. Poslovni sistem Binga, ljetos nas je obradovao ZOO parkom, koji je već dao veliki doprinos kvalitetu života građana, posebno najmlađih. Taj projekat nije odraz želje za profitom, nego čisti plod ljubavi Senada Džambića i njegovog tima, prema djeci, rodnome gradu i životinjama. Danas opet “Bingo”, ponos Tuzle, poklanja svom rodnom i voljenom gradu City centar, objekat koji nas sve zajedno vodi naprijed, u kvaliteniji život i brži ekonomski razvoj. Svi, ovdje prisutni svjetski brendovi, trgovine, ugostiteljski i uslužni objekti, multikina i drugi sadržaji, ljepota i veličansvenost eksterijera i enterijera, veliki su magnet za posjetioce Tuzle, lijepa i luksuzna kuća za sve nas, i građane Tuzle i naše drage goste, odakle god nam dolazili.

Sa ovim objektom i njegovim sadržajima, Tuzla je daleko ljepši i udobniji grad nego prije. U ime građana Tuzle, zahvaljujem Senadu Džambiću, njegovim prvim i ostalim saradnicima, „Bingovim“ uposlenicima i posebno grupi projektanata ovog prelijepog objekta, koji je na spektakularan način obogatio historiju arhitekture Tuzle. Posebno mi je drag dio u kojem su, u Tuzli, dugo sanjana multikina i već se radujem njihovom otvorenju idućeg mjeseca.

Firma Bingo sa svojih 250 velikih trgovinskih centara, u kojima se prodaju robe velikog broja bosankohercegovačkih proizvođača, najbolji je dokaz da trgovina daje smisao proizvodnji. Zamislite samo koliko radnih mjesta u proizvodnji i poljoprivredi u BiH obezbjeđuje “Bingo”, u kojem se proda najviše roba proizvedenih u Bosni i Hercegovini. Najveći, najmoćniji i najmultikulturalniji trgovinski lanac u BiH, “Bingo”, najmultikulturalnija i najuspješnija firma u Bosni i Hercegovini, “Bingo” iz Tuzle, najstarijeg i najmultikulturalnijeg grada u Bosni i Hercegovini, sa svojih, danas 25, a sutra sa daleko većim brojem fabrika, dokaz je uspješnosti jedne bosanskohercegovačke i tuzlanske firme. Senad Džambić, njegovi prvi i ostali saradnici i partneri, iz godine u godinu dokazuju da je tzv. američki san, moguće ostvariti i u Bosni i Hercegovini.

“Bingo” uporno dokazuje da ekonomija može integrisati Bosnu i Hercegovinu. Kada se u ekonomiji, kulturi, obrazovanju i sportu, dovrši reintegracija BiH, onda će politike morati da slijede put integracije i boljeg života svih naših građana, i ne samo naših građana, nego i svih stranaca koji odluče živjeti ovdje.

Ovaj Centar, jedan je od dijamanata u kruni “Binga”, kralja dobrih cijena, ja bih dodao i kralja dobre, pametne, humane i društveno korisne ekonomije”, izjavio je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.