„Internet vijećnici“ samozvanog Progresivnog bloka plaćenim oglasima i bilbordima obmanjuju građanke i građane Tuzle

GO SDP BiH Tuzla ovim putem želi skrenuti pažnju na širenje dezinformacija i neistina od strane četiri vijećnika samozvanog Progresivnog bloka u GV Tuzla, vezano za donošenje Statuta Grada Tuzla.

Prije svega, Statut Grada Tuzle nije donesen zaslugom dvije vijećnice i dva vijećnika koji sada putem plaćenih oglasa obmanjuju javnost. Naprotiv, najveća prepreka donošenju novog Statuta na majskoj sjednici bila su upravo četiri vijećnika samozvanog Progresivnog bloka.

Prvo, oni nisu glasali za Program rada vijeća u kojem je predviđeno da se novi Statut donese u mjesecu maju. Dakle, da se postupilo po njihovoj volji, novi Statut ne bi bio ni razmatran, a kamoli donesen na majskoj sjednici. Drugo, dva vijećnika i dvije vijećnice, koji sebe nazivaju „Progresivnim blokom“, dostavili su svoj prijedlog Statuta u kojem se zalažu za posredne izbore u Mjesnim zajednicama. Danas u svojoj internet kampanji tvrde sasvim suprotno, tj. da su oni najzaslužniji za održavanje direktnih i neposrednih izbora za članove savjeta mjesnih zajednica.

SDP se zahvaljuje svim vijećnicama i vijećnicima Gradskog vijeća za donošenje novog Statuta. Svima, osim vijećnicima samozvanog Progresivnog bloka, iz razloga što nisu bili za to da Statut bude na razmatranju i usvajanju u mjesecu maju i zato što nisu predlagali neposredne i direktne izbore za članove savjeta mjesnih zajednica, nego su predlagali da savjete mjesnih zajednica ne biraju građani, nego vijećnici.

SDP „internet vijećnicima“ samozvanog Progresivnog bloka poručuje: Istina je jača od laži.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu