Nermin Nikšić

Institut vitalnog nacionalnog interesa potpuno obesmišljen

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić smatra da je današnjim potezom HDZ-a i SNSD-a na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH institut vitalnog nacionalnog interesa potpuno obesmišljen.

– Umjesto da se koristi za ono za što je namijenjen, postao je mehanizam blokade kompletnog parlamentarnog sistema. Time su HDZ i SNSD dali najbolji argument za ukidanje ovakvog etnokratskog političkog sistema. Hvala im na tome – navodi Nikšić u pisanoj izjavi za medije.

Poručuje, kako kaže, SDA-u da kad “već ništa drugo nisu u stanju uraditi, onda upute izvinjenje svim građanima koji žele normalnu BiH, jer su izabrali SNSD-ovog Dragu Puzigaću koji je danas zajedno sa HDZ-ovom Lidijom Bradarom sahranio demokratsku volju građana”.

-Izbor Puzigaće im je, vjerovatno, jedna od najvećih grešaka od Dejtona do danas.Da su podržali prijedlog zakona o izbornim jedinicama u decembru prošle godine, sve ove blokade mogle su biti prevaziđene. Sada je to gotovo pa nemoguće. Jedino rješenje ostaje potpuni poraz ovakvih politika na izborima u oktobru- smatra Nikšić.

Na kraju izjave poručuje kako je rješenje krize sada u rukama građana.

-Svaki je glas važan i svaki glas može odlučiti hoće li ovo zaista biti zemlja svih nas ili će ostati zemlja zarobljena interesima političkih slijepaca i bezobraznika- napisao je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.