Emir Zlatar za N1

Institucije RS proglasile RS genocidnom tvorevinom

Povodom otvaranja Studentskog doma na Palama pod imenom “Radovan Karadžić” i izjava predsjednika RS Milorada Dodika, svoj komentar za N1 je dao Emir Zlatar, generalni sekretar Vijeća kongresa Bošnjačkih intelektualaca.

“Ovo je prvi put od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do danas da su institucije Republike Srpske same sebe i RS proglasile genocidnom tvorevinom.

“Današnje otvaranje studentskog doma i imena koji nosi je nezapamćena farsa u modernoj povijesti demokratskog društva. Ovo je najveća sramota koju su institucije Republike Srpske mogle uraditi svom narodu, na prostoru BiH i šire”, mišljenja je Zlatar.

Generalni sekretar VKBI je prokomentarisao i izjave predsjednika RS Milorada Dodika.

“Jasno je da je Milorad Dodik podvojena ličnost u negativnom smislu”, rekao je on.

Zlatar je naglasio da je smiješno davanje ime studentskom domu, mjestu gdje se obrazuju i odrastaju buduće generacije koje bi trebale biti nosioci mira i graditi nove vrijednosti, po čovjeku koji će vrlo vjerovatno biti osuđen za najveći oblik zločina, genocid.

“To je uvod u nešto što BiH nije trebalo, ali očito se bez toga ne mogu riješiti ključna pitanja funkcionisanja BiH. Svi u BiH se moraju suočiti s tim zločinačkim idejama, jer bez rješavanja ključnog pitanja nema napretka”, kazao je Zlatar.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.