Draško Aćimović

Institucije moraju hitno reagovati i sankcionisati vandalski čin u Čekrekčijama

Povodom paljevine unutrašnjeg dijela pravoslavne Crkve Rođenja Presvete Bogorodice u visočkom naselju Čekrekčije reagovao je Draško Aćimović, potpredsjednik SDP-a BiH.

„Vandalski čin u Čekrekčijama, koji ima elemente zločina iz mržnje, mora biti istražen od nadležnih organa i počinioci potom kažnjeni, zbog slanja jasne poruke da ovakvi napadi nisu dobrodošli, te da narušavaju prijeko potreban suživot.

Svjedočimo da je BiH društvo u kojem svako narušavanje multietičnosti naročito osjete manjine u dominatnoj većini. Stoga, napad u Visokom zaslužuje svaku osudu, a ovom prilikom želim poslati poruku podrške pravoslavcima u Visokom da će, kako sam i ranije naglašavao, SDP pružiti institucionalnu pomoć svima na svakom pedlju zemlje BiH, pa tako i njima.

U izbornoj godini tenzije su uvijek pojačane, a nacionalisti takve situacije znaju da koriste. Nadam se da je ovo djelo neodgovornih pojedinaca koje se neće ponoviti. Zbog toga je potrebno pravovremeno reagovanje državnih institucija, kao i osuda javnosti i drugih religijskih institucija, te opštinskih vlasti“, rekao je Aćimović.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.