Belmin Zukan

Iniciram uklanjanje ležećih policajaca postavljenih bez potrebnih dozvola

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća sam inicirao uklanjanje svih ležećih policajaca koji su postavljeni bez potrebnih dozvola ili su izgrađeni van gabarita predviđenih tim dozvolama, kao i onih koji su izgrađeni na saobraćajnicama na kojim to nije dozvoljeno.

Ležeći policajci su jedan od zastarjelih metoda usporavanja saobraćaja. Oni proizvode najveću štetu vozilima, a zbog nestručnog postavljanja često čak i vozilima koja ih prelaze minimalnom brzinom. Osim toga, prema informacijama do kojih sam došao, većina ležećih policajaca u Visokom su postavljeni ili bez ikakve dozvole, ili su van gabarita predviđenih dozvolom.

Danas postoje mnogo efikasniji načini usporavanja i kontrole saobraćaja poput nadzornih i radarskih kamera, vibracionih traka i drugih. Zbog toga sam inicirao da Gradska uprava napravi analizu stanja, utvrdi koji ležeći policjaci su postavljeni bez dozovola i takve odmah ukloni ili zamijeni drugim usporivačima saobraćaja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.