GO SDP Bihać

Inicijativom SDP-a, tri miliona KM u budžetu za obnovu Doma zdravlja Bihać

Danas je održana press konferencija Povjereništva Gradske organizacije SDP BiH Bihać na kojoj su članovi Povjereništva GO SDP Bihać, zajedno sa zastupnicima SDP-a viših nivoa vlasti iz Bihaća na temu stanja o Domu zdravlja u Bihaću.

Na početku konferencije, predsjednik Povjereništva Gradske organizacije SDP BiH Bihać, Adnan Habibija, upoznao je medije o imenovanju Povjereništva Gradske organizacije Bihać, o čemu je portal USN.ba pisao proteklih dana.

O teškom stanju u Domu zdravlja Bihać, prisutne je upoznao i v.d. direktor ove zdravstvene ustanove, dr. Ademir Jusufagić, koji je kazao da su uslovi za rad teški, u čemu doprinose i epidemiološke mjere koje je veoma teško provoditi.

Fatka Kulenović, zastupnica SDP u Skupštini USK je kazala da je 31.12.2020. godine, odmah nakon potresa, podnijela inicijativu da se prilikom izrade Budžeta USK za 2021. godinu, planiraju sredstva za DZ Bihać u iznosu od 3 miliona KM. Inicijativa je usvojena i sredstva će se naći u Budžetu, koji je ovih dana u pripremi.

Medijima se obratio i Albin Muslić, zastupnik SDP u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, kazavši da će zatražiti od Vlade FBiH da usvoji plan utroška sredstava u iznosu od 3 mil. KM koje je Vlada FBiH planirala kao pomoć DZ Bihać i da se sredstva uplate na namjenski račun DZ Bihać odmah.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu