Inicijativama Kluba vijećnika SDP BiH uvećana socijalna izdvajanja u Općini Centar Sarajevo

Na sedmoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo, održanoj 9. marta, usvojen je budžet u iznosu od  46.382.720 KM.

Na inicijativu Kluba vijećnika Socijaldemokratske partije BiH u budžetu ove Općine predviđeno je povećanje iznosa za stipendiranje učenika i studenata sa 250.000 KM na 400.000 KM. Također, na inicijativu Kluba vijećnika SDP-a, Općina Centar će u narednoj godini sufinansirati gradski prevoz za penzionere koji imaju primanja do 300 KM.

Usvojena je i inicijativa Kluba SDP-a da se nastavi projekat podrške za kupovinu hljeba i mlijeka za penzionere u iznosu od 50 KM.

Vijećnici SDP-a su inicirali da se u ovogodišnjem budžetu namijene sredstva i za kapitalne projekte, poput početka izrade idejnog projekta za dvije podzemne garaže na Ciglanama na Mehremića Trgu i garaže na Marindvoru, u ulici Franca Lehara.