Dr Sanjin Saračević, Predsjednik Kluba vijećnika SDP BiH Novi Grad Sarajevo

Inicijativa za sanaciju javne rasvjete na području Alipašinog Polja i sanaciju sportskih igrališta na području B i C faze

Na 22. sjednici Opštinskog vijeća Novi Grad Sarajevo Klub vijećnika SDP BiH pokrenuo 11 inicijativa i postavio 7 pitanja.

Vijećnici SDP BiH u Opštinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, Omar Himzanija i Sanjin Saračević uputili su inicijativu za sanaciju javne rasvjete na području Alipašinog Polja (A, B i C faza). Centralni trgovi, parkovi kao i parking mjesta navedenog područja nisu dovoljno osvijetljeni te u značajnoj mjeri smanjuju kvalitet života i dodatno stvaraju osjećaj manje sigurnosti stanovnika.

Pored ove pokrenute su i inicijative za sanaciju dva sportska igrališta.

  1. Sanaciju igrališta koje se nalazi na univerezalnoj sportskoj plohi na Alipašinom Polju C faza, iza ulice Bosanska od broja 6 do 9, a koje bi uključivalo i postavljanje zaštitne ograde. Obzirom na frekventnost igrališta kojeg koriste svi stanovnici navedenog naselja isti smatramo prioritetnim u smislu potrebne sanacije, a ista da se izvrši tokom ove kalendarske godine. Jedan broj građana se i prije nekoliko mjeseci pismeno obratio istom inicijativom na koju nisu dobili odgovor.

 

  1. Sanaciju igrališta (nabavka sportskog mobilijara – golovi) i renoviranje postojeće ograde u ulici Semira Frašte od broja 1 do broja 8. Obzirom na devastiranost navedenog igrališta, danas više ne služi prvobitnoj namjeni, zapušteno je i često predstavlja mjesto okupljanja narkomana. Molim nadležnu službu za, pored odgovora da će ista biti razmatrana prilikom predlaganja prioriteta, pismeno očitovanje o stanju navedenog igrališta i stepenu prioriteta za njenu sanaciju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.