Prijem kod premijera Nikšića

Inicijativa za gradnju nasipa

Zajednički je podržana inicijativa da se projekt izgradnje nasipa kandidira za financiranje sredstvima koja su na Donatorskoj konferenciji predviđena za zajedičke regionalne projekte.

Slika

Federalnog premijera Nermina Nikšića su, tijekom susreta u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, premijer Posavskog kantona Marijan Oršolić i načelnik Općine Orašje Đuro Topić upoznali s posljedicama koje su poplave pričinile ovom dijelu Federacije BiH, kao i planovima za saniranje šteta i obnovu.

Ocijenjeno je nužnim poduzimanje mjera na obrani od poplava. U tom kontekstu, zajednički je podržana inicijativa da se projekt izgradnje nasipa kandidira za financiranje sredstvima koja su na Donatorskoj konferenciji predviđena za zajedičke regionalne projekte.

Budući da je gospodarstvo Posavine u velikoj mjeri oslonjeno na poljoprivrednu proizvodnju, razmatrana je i incijativa o mogućnosti iznalaženja povoljnih kreditnih sredstava namijenjenih financiranju sjetve.

Premijer je gostima kazao da će Federalna vlada na ovotjednoj sjednici razmatrati uredbu koja propisuje kriterije za dodjelu pomoći područjima postradalim usljed prirodne nesreće, te prijedlog za imenovanje Upravnog odbora Fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.