Zastupnik Alen Karić

Inicijativa prema Vladi TK i Upravi Međunarodnog aerodroma Tuzla

Zastupnik SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona, Alen Karić, je na jučerašnjoj sjednici uputio inicijativu prema Vladi TK i Upravi JP Međunarodni aerodrom Tuzla.

Karić inicijativom od nadležnih organa traži da se u najkraćem roku izgradi adekvatan prostor (čekaonica) za dolazne putnike na pasoškoj kontroli u zgradi aerodroma, te da se kvalitetno obilježi saobraćajna signalizacija iz pravca Kalesije, Tuzle i Živinica prema Međunarodnom aerodromu Tuzla, kao i u suprotnom smjeru.

Naime, putnici koji slijeću na Međunarodni aerodrom Tuzla su primorani da pasošku kontrolu čekaju napolju, na otvorenom prostoru, bez obzira na vremenske uvjete. Ovakav način čekanja, pored toga što može imati posljedice na zdravlje putnika, pokazuje veoma lošu sliku i loš prvi dojam o Bosni i Hercegovini za one koji prvi put dolaze u našu zemlju.

Sa druge strane, prilikom dolaska na aerodrom iz Tuzle, Živinica i Kalesije, ali i prilikom odlaska sa aerodroma, zbog loše ili nepostojeće saobraćajne signalizacije putnici imaju problema sa pronalaskom aerodroma ali i sa odlaskom sa aerodroma ka željenoj destinaciji.