Inicijativa Segmedine Srne-Bajramović

Inicijativa o tematskoj sjednici Skupštine o stanju sigurnosti u Kantonu Sarajevo

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, Segmedina Srna-Bajramović, zastupnica SDP BiH, uputila je ovoj Skupštini Inicijativu za sazivanje tematske sjednice Skupstine Kantona Sarajevo o stanju sigurnosti u ovom kantonu.

„Mislim da nakon posljednjih dešavanja sa ubistvom nedužnog prolaznika prilikom pljačke banke na Ilidiži, koji je, nažalost, već mjesecima samo jedan u nizu tragičnih događaja koji konstantno pune crne hroniku kriminalnih djela u Kantonu Sarajevo, nikome dobronamjernom ne treba dodatno obrazloženje o potrebi za održavanjem tematske sjednice.

Želim istaknuti kako se praksa dostavljanja informacija sa pozitivnim trendovima u statističkim pokazateljima nije pokazala kao efikasan mehanizam, niti je način suočavanja sa ovim ozbiljnim društvenim fenomenom koji nas sve više ugrožava.

Nažalost, mi već mjesecima imamo upozorenja kako je ogromna razlika između stvarnog stanja  u osjećaju sigurnosti građana i statistike, te je stoga vrijeme da se sa ovim  problemom ugrožene sigurnosti građana suočimo na puno ozbiljniji način, nego što je to bio slučaj do sada.

Stoga očekujem da svi zajedno danas podržimo inicijativu u namjeri da se tematska sjednica Skupštine pripremi uz ozbiljan angažman svih referentnih institucija u okviru izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, a da kompletan proces pripreme koordiniraju nadležna ministarstva unutrašnjih poslova i pravde“, navodi u svojoj inicijativi Srna-Bajramović.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.