Lagumdžija – ambasadori Stoudmann i Moore

Inicijativa Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva o ubrzanju evropskog puta BiH došla je u pravo vrijeme

Zlatko Lagumdžija primio je 7. novembra 2014. godine specijalnog predstavnika OSCE-a za Zapadni Balkan ambasadora Gerarda Stoudmanna i šefa Misije OSCE-a u BiH ambasadora Johnatana Moorea.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Zlatko Lagumdžija primio je 7. novembra 2014. godine specijalnog predstavnika predsjedavajućeg Organizacijom za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) za Zapadni Balkan ambasadora Gerarda Stoudmanna i šefa Misije OSCE-a u BiH ambasadora Johnatana Moorea.

Dr Lagumdžija je sagovornike upoznao sa inicijativom Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva koja je promovirana u Berlinu na Aspen konferenciji održanoj prije dva dana.

Istaknuo je da se radi o novoj šansi za ubrzavanje evropskog puta BiH. Ključnim je ocijenio stav da se reformski procesi vrate u institucije BiH i da institucije BiH, kao i ljudi koji će biti izabrani u tim institucijama snose odgovornost za te procese. Naglasio je da inicijativa suštinski treba biti program oko kojeg će se dogovoriti buduća vlada te da taj program treba biti što precizniji, kako po pitanju obaveza koje bh. vlasti trebaju ispuniti, tako i po pitanju posljedica ukoliko obaveze ne budu ispunjene.

 

Ocijenio je da je inicijativa došla u pravo vrijeme i da BiH treba što hitnije otvaranje novih radnih mjesta i ekonomski razvoj, te ispunjavanje poglavlja 23. i 24. pravnog nasljeđa EU o vladavini prava, kao i jačanje funkcionalnosti i administrativnih kapaciteta države.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.