IN MEMORIAM: Segmedina Srna-Bajramović

U Sarajevu 31. 05. 2022. godine u 49. godini života preminula je naša drugarica, članica SDP BiH, Segmedina Srna-Bajramović.

Rođena je 5. januara 1973. godine u Sarajevu. Završila je Fakultet političkih nauka sa zvanjem diplomiranog novinara. Bila je novinarka i urednica na Televiziji BiH i RTV Federacije BiH, a 19 godina prepoznatljivo TV lice.

Segmedina Srna-Bajramović bila je neumorna i hrabra, novinarka i političarka, drugarica i zastupnica – glas koji je zagovarao prava slabih i ugroženih.

Njen prvi angažman bio je vezan uz opsadu Sarajeva i legendarnu emisiju Rat Art, koju je vodila svaki dan, s osmijehom, uprkos ratnim strahotama.

Od ulaska u politiku, kao članica Socijaldemokratske partije obnašala je funkcije delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH, zastupnice u Skupštini KS i potpredsjednice SDP BiH.

Segmedina je bila i ostat će upamćena kao jedna od najustrajnijih aktivistica za unapređenje prava žena i ugroženih kategorija društva.

U Skupštini KS imala je mnogobrojne inicijative i svojim političkim angažmanom hrabro i ustrajno se borila za svoje sugrađanke i sugrađane, te za kulturu sjećanja. Jedna od njenih posljednjih inicijativa jeste da sarajevska Hitna pomoć bude nazvana po doktorici Silvi Rizvanbegović.

Iako je u svojim uvjerenjima bila nepokolebljiva, u svim istupima i govorima ju je krasila blagost, smirenost i umjerenost. Svojim prepoznatljivim glasom, postala je glas naroda, glas dobrote i glas istrajnosti.

Sa ponosom ćemo zauvijek čuvati sjećanje na našu drugaricu Segmedinu.

Komemoracija povodom smrti naše voljene drugarice Segmedine Srne-Bajramović bit će održana u četvrtak, 2. juna, u sali Federalnog parlamenta u 12 sati.
Sahrana će biti održana isti dan na Gradskom groblju Bare u 15 sati.
U prostorijama Kantonalne organizacije SDP Sarajevo od danas je otvorena knjiga žalosti za sve koji se na taj način žele oprostiti od naše drage drugarice.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.