Programska konvencija SDP BiH

Impozantan skup u Žepču

U prekrasnoj atmosferi, pred oko 150 članova SDP-a i građana općine Žepče sinoć je u Žepču održana Programska konvencija Općinske organizacije SDP BIH Žepče.  Predsjednik OO SDP BiH Žepče. Mirko Trifunović je otvorio Konvenciju, zahvalio se svima na odzivu i odmah na početku poslao jasnu poruku :“ U Žepču  se konačno stvara ohrabrujuća klima i dobri uvjeti  da ova općina više ne bude  taoc nacionalnih politika i pojedinaca koji uživaju sve privilegiju dijeleći ljude, a žepački SDP zajedno sa svojim članovima, simpatizerima i građanima se nalazi na čelu tih promjena“.

Nakon uvodnog govora Predsjednika Trifunovića, spoj mladosti i iskustva u vidu istaknutih aktivista OO SDP BIH Žepče je predstavio Izborni program za Lokalne izbore 2016.godine sa posebnim akcentom na privredu, sigurnost, socijalnu politiku, zdravstvo, obrazovanje, rad općinske administracije, lokalnu samoupravu  sport, kulturu i nevladin sektor.

Poruke izbornog programa su jasne i nedvosmislene , Žepče zaslužuje  da bude općina  uspješne privrede, jednakih prilika za sve građane bez nacionalnih podjela i nacionalnog debalansa, općina zapošljavanja – pogotovo mladih ljudi, općina sigurnosti i realne socijalne politike, općina sposobnih, a ne podobnih.

U sklupu Konvencije predstavljena je kompletna lista SDP-a za Općinsko vijeće Žepče na čijem čelu se nalazi primarijus,specijalista pulmolog  dr  Kemal  Mehinagić.

Kandidat za načelnika općine Žepče ispred SDP-a, kojeg podržavaju i skoro sve ostale probosanske snage je Kesić Suvad, inače magistar  nauka, diplomirani inženjera tehnologije naučni saradnik na Metalurškom institutu“ dr Kemal Kapetanović“ u Zenici.

Nakon uistinu emotivnog obraćanja nosioca liste dr. Mehinagića i kandidata za načelnika, Kesić Suvada, uslijedilo je i obraćanje političkog direktora SDP BiH, druga, Damira Mašića.

Mašić je pohvalio skup i samu organizaciju, čestitao kandidatima i ohrabrio ih prezentujući anketno istraživanje u kojem Socijaldemokratska partija konstantno raste rekavši da ovo treba da bude samo vjetar u leđa i još jedan dodatni motiv da se ne prestane sa radom jer kako reče:“ Ko izuzev SDP BiH BiH u ovom trenutku 4 mjeseca pred izbore obilazi gradove i predstavlja svoj Izborni program“.?

Nakon završetka radnog dijela Programske konferencije uslijedio je nastavak druženja, ali u znatno opuštenijoj atmosferi između kandidata, članova, građana i gostiju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.