Sarajevo

Imenovanje Suvada Osmanagića štiti kriminalce i poslijeratne privatizacijske tajkune

Nakon prijedloga odgode primjene Zakona o suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala, čime se prolongira osnivanje federalnog USKOK-a, te omogućavanjem pomilovanja višestrukim kriminalcima, namjera aktuelne Vlade Federacije BiH, da u potpunosti onemogući sistemsku borbu protiv korupcije, dobila je svoj završni čin imenovanjem “besmislenog” antikorupcionog tima na čijem čelu je savjetnik premijera Fadila Novalića – Suvad Osmanagić.

S obzirom da se radi o osobi koja iza sebe ima niz krivičnih prijava, te nema niti moralnih, niti stručnih kvalifikacija za obavljanje bilo kakve funkcije u institucijama vlasti, a najmanje u sferi borbe protiv korupcije, ovaj čin Vlade pokazuje da imamo vlast koja svoju politiku vidi isključivo kao zaštitu kriminalaca i poslijeratnih privatizacijskih tajkuna.

Formiranje ovakvog antikorupcionog tima je poruka podrške svima onima, koji su duboko ogrezli u kriminal i korupciju, da naredne tri godine ove Vlade mogu mirno spavati, bez bilo kakve opasnosti da će biti procesuirani. Ujedno, ovo je i izrugivanje Reformskoj agendi i vrijednostima Evropske unije, na koje se vladajuća koalicija poziva godinu dana mandata.

Zato još jednom upozoravamo Vladu da se ne igra sa ovako ozbiljnim stvarima koje razaraju bh. društvo, te ih podsjećamo da imaju obavezu da implementiraju Set usvojenih antikoruptivnih zakonskih rješenja prethodne Vlade koju je predvodila Socijaldemokratska partija BiH, a koji predstavljaju jednu od najvećih reformi od Daytona i tako osiguraju mehanizme za efikasnu borbu protiv ove društvene pošasti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.