Imamović: Uskoro počinju radovi na uređenju biciklističke staze kroz Grad Goražde

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović najavio je skori početak konkretnih aktivnosti na pretvaranju trase bivše uskotračne pruge u biciklističku stazu, na čemu četiri lokalne zajednice u regiji rade već dvije godine.

Pored Goražda u projekt uređenja sportsko-rekreativne biciklističke staze trasom nekadašnje uskotračne pruge uključeno je i Novo Goražde, Foča u Federaciji BiH i Foča.

Imamović podsjetio da projekt podržava i Misija OSCE-a uz napomenu da je Gradsko vijeće Goražde prostor nekadašnje pruge proglasilo javnim interesom.

“Na lokalitetu od Ustiprače preko Goražda, Ustikoline do Foče biciklistička staza će biti prohodna u dužini od 46 km. Na to smo ponosni jer to je još jedno jačanje integriteta svih ovih općina koji zajedničkom saradnjom stvaraju osnovne preduslove za razvoj biciklističkog turizma”, istakao je Imamović.

Napomenuo je da je završen idejni i glavni projekt za stazu koja će prolaziti trasom stare željezničke pruge, urađena je i revizija te je najavio učešće prijatelja Goražda u novim radovima.

“Učestvovat će i privatne firme koje će dobrovoljnim akcijama čišćenja i uređenjem te staze omogućiti našim biciklistima da imaju prohodnost od Ustiprače do Foče. Vidim da ima interesovanja naknadnog i od strane kantona, što nam je drago da sve instance vlasti učestvuju u aktiviranju takvih projekata čiji benefit direktno imaju ne samo građani Goražda i drugih općina, nego i svi ljubitelji ovog grada koji dolaze sa strane, a ovo je korak dalje do novog atraktivnog i kvalitetnog sportsko-rekreativnog sadržaja za ljude Goražda, pogotovo za mladost ovog grada”, kazao je Imamović.

U oktobru 2021. godine, Grad Goražde je bio domaćin konferencije dvanaest jedinica lokalne samouprave Gornje-drinske regije i okoline. Rezultat ove saradnje je upravo projekt uređenja sportsko-rekreativne staze na trasi stare željezničke pruge.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.