Gostovanje Jasmina Imamovića na N1

Imamović: U Tuzli neću dopustiti prodaju zemljišta strancima

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović bio je gost Novog dana.

On je na izborima 2012. godine osvojio 24.029 glasova ili 56,36 posto glasova, a ove godine pobjedu je odnio sa osvojenih 24.431 glas ili 48, 79 posto.

Istakao je kako je zadovoljan rezultatom i da je zahvalan građanima na povjerenju jer je imao sedam protukandidata.

“Mislim da je bilo nekih neregularnosti kod određenih partija. Dogodio se napad na mjesne prigradske oblasti, odnosno ko glasa za određene partije dobije 50 KM, i mislim da bi njihov poraz bio još drastičniji da nisu na taj način uspjeli da iznenade biračka mjesta. Smatram da se to treba ispitati i adekvatno kazniti svakoga ko je u tome bio. Također mislim da treba zabraniti fotografisati mobitelima tokom glasanja. Glasačka mjesta se trebaju drugačije postaviti, odnosno da komisija vidi leđa. Dakle, dok glasate ne treba vaditi pištolj i mobitel. Mi smo prijavljivali sve što smo vidjeli a i dalje prikupljamo dokaze i nadležnim organima ćemo prijaviti kazneno djelo. To se ne smije dešavati – ugroziti jednom u dvije godine pravo građana da odlučuju”, komentarisao je Imamović.

Gradonačelnik Tuzle je tokom kampanje obećao 4.000 novih radnih mjesta u naredne četiri godine. Najavio je i investicije, a o tome kako misli ostvariti 4.000 radnih mjesta je rekao: “Bavimo se stvaranjem uvjeta za stvaranje radnih mjesta i biće od 1.250 do 2.000 mjesta do prvog maja 2017. godine. Vrlo sam oprezno kreirao obećanje, ali znajući da će biti i više od 4.000. Naprimjer, firma Bingo je najefikasnija firma u BiH i jedna od efikasnijih u regionu i kada oni krenu s investicijom, onda ih morate pratiti, odnosno da sve cijevi infrastrukture do njih dovedete i saglasnost nabavite. Samo kod njih će do Nove godine biti blizu 1.000 radnih mjesta. Oni imaju ZOO park, tri fabrike, kina i najbolji tehnološki park na Balkanu”.

Na pitanje da li postoje obećanja koja nije ispunio u prethodnom mandatu je kazao: “Nisam ispunio samo određene infrastrukturne projekte. Imali smo strašan udar u vidu klizišta i spašavali hiljade kuća na okolinama Tuzle tako da u vremenu nesreće idete u interventne mjere”.

Osvrnuo se i na SDP te istakao kako ta stranka bilježi rast.

“SDP ima rast u odnosu na 2014, a SDA ima pad u odnosu na 2014. godinu. Izgubili su 25 načelničkih pozicija širom BiH tako da mislim da je vrijeme na strani SDP-a u BiH”, naglasio je.

Imamović je prokomentarisao i svoju izjavu u kojoj je rekao: “Bakire Izetbegoviću, nećeš Tuzlu zaviti u crno”.

“Kad sam to rekao, mislio sam na ilegalnu prodaju zemljišta nebrojenom broju ljudi. Uzmite primjer Ilidže – na to sam mislio. Govorim o pravu reciprociteta. Ljudi iz te zemlje, odnosno koja god bila, imaju pravo biti vlasnicima na teritoriji BiH, a ako mi nemamo prava biti vlasnici u nekim arapskim zemljama, ili bilo kojim drugim, onda ni oni ne smiju biti vlasnici ovdje. Da bi se to pravilo reciprociteta prekršilo, osnivaju se fiktivne firme i te firme samo služe da se kupi parcela. To mora da poništi javni pravobranilac u Sarajevu i to neću dopustiti u Tuzli. Odmah će gradski pravobranilac da poništi svaki takav ugovor. Moraju građani BiH imati ista prava u drugim državama, a ako nemaju, onda ni građani tih drugih država to ne mogu imati ovdje”, kazao je.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.