Imamović: Sigurnost je zajednički interes svih naših građana i svih nas zajedno na jugoistoku Evrope

Godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i sigurnost parlamenata jugoistočne Evrope održava se u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu.
Sastanak se održava u organizaciji Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost, Regionalnog centra za sigurnosnu saradnju RACVIAC i Misije OSCE u BiH, te uz podršku Ženevskog centra za kontrolu oružanih snaga – DCAF.

Parlamentarni nadzor nad sektorom za odbranu i sigurnost – trenutno stanje i dobre prakse i Uloga parlamentarne diplomatije u jačanju sigurnosti i mira u Jugoistočnoj Evropi teme su o kojima će se diskutirati prvog dana.

Tokom drugog dana godišnjeg sastanka učesnici skupa razgovaraće o temi OSCE-ov Kodeks ponašanja kao normativni okvir parlamentarnog nadzora nad odbranom i sigurnošću.
Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH od 2004. godine učestvuje u aktivnostima Regionalnog centra za sigurnosnu saradnju RACVIAC i time uz druge institucije iz sektora odbranu i sigurnosti BiH daje prepoznatljiv doprinos u radu ovog regionalnog centra čiji je Bosna i Hercegovina značajan kontributor.

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Jasmin Imamović podsjetio je da se ovakav skup u Sarajevu organizuje nakon sedam godina i da u njegovom radu učestvuju odbori za odbranu i sigurnost parlamenata iz BiH, Albanije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova.

“Ovakvi skupovi uvijek su prilika i za neophodnu potrebu harmonizacije među nama, a u funkciji sigurnosti, a sigurnost je zajednički interes svih naših građana i svih nas zajedno na jugoistoku Evrope, u Evropi i u svijetu”, rekao je Imamović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.