Zastupnik u Predstavničkom domu parlamenta BiH

Imamović: Ovo je velika prilika za sve sadašnje i buduće generacije u BiH

Zastupnik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Jasmin Imamović očekuje zeleno svjetlo za otvaranje pregovora sa EU.

˝Nekako smo se pomirili s tim da je BiH zemlja propuštenih prilika, mnoge smo propustili, jedna od najvećih bio je aprilski paket. Sad se ukazala prilika. Geopolitički okolnosti su takve da smo svi osjetili da sad ili nikad, da postignemo da se otvore pregovori i da se nastavi ostvarenje našeg sna, da budemo u Evropskoj uniji. To žele svi građani ove zemlje, a i najmanje 50 posto njih, koji žive u tim zemljama, otišli su, jer nisu mogli više čekati˝, kazao je Imamović u emisiji ‘Špica’ na TVSA.

Dodaje da je BiH evropska zemlja, jedno od 17 svojevremeno evropskih kraljevstava, nama je mjesto u evopskoj uniji. To što je dobro, je da nakon blokade nakon četiri godine, kad su u pitanju federalna i državna vlada, da smo uspijeli izglasati ministre u paketu.  Ima tu nekih ministara za koje meni, kao poslaniku nije bilo drago glasati, ali nema Vijeća ministara, nema otvaranja pregovora, bez kompromisa.

˝U rekordnom roku je imenovano Vijeće ministara i počelo da radi, to su svi u Evropi vidjeli. Trpljenje, strpljenje i želja za kompromisom uvijek je državni interes iznad svih interesa. Treba vjerovati više rezultatima nego nekim populističkim riječima. Parlament, nije kafana, pa da se tamo neko ističe kao u kafani nekim nagovaranjem, govorništvom, svađanjem i drago mi je da je postignuta takva atmosfera˝, istakao je Imamović.

Drago mu je da je takva atmosfera i u Vladi Federaciji, gdje se sve donosi na principu koncezusa. ˝Vidjeli su u Evropi našu volju i volju ljudi iz Vijeća ministara. Znam iz ličnog iskustva koliki je entuzijazam unutar Trojke, velika snaga želje da budemo u evropskoj uniji prepoznata. Bilo je prekida, ali i rada, nikad u avgustu sjednica nije održana, sad je bila u avgustu, pa početkom septembra je bila, pa je bilo sjednica održanih nakon pet, šest sati, odmah nakon što se postigne koncenzus˝, navodi.

˝Od četiri najavljena uvjeta, krenuo je, pa stao Zakon o sprečavanju pranja novca i širenja terorizma, al ipak je prošao. Bilo je napeto, Dom naroda zaustavio, ipak se otkočilo, opet snagom tolerancije i kompromisa, a da se ničim ošteti država BiH, nego da se radi u interesu države. Ovo je velika prilika za sve sadašnje i buduće generacije u BiH, imali smo većinu u parlamentu, zahvalan sam i zastupnicima iz opozicije koji su glasali za ove zakone. Tako da se napokon i nama nešto lijepo desilo˝, zaključio je Imamović.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.