Premijer Nikšić:

Imamo rješenje, građani neće trpjeti zbog Budimirove nepromišljene odluke

U kratkoj telefonskoj izjavi za Fenu Nikšić je poručio da ima rješenje u slučaju da Budimir ne povuče ili ne izmijeni svoju odluku, te ukoliko se ne oglasi Ustavni sud FBiH povodom premijerovog zahtjeva za donošenjem privremene mjere.

Slika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić očekuje vrlo brzo rješenje situacije nastale nakon što je Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir smijenio ministra finansija Antu Krajinu.

U kratkoj telefonskoj izjavi za Fenu Nikšić je poručio da ima rješenje u slučaju da Budimir ne povuče ili ne izmijeni svoju odluku, te ukoliko se ne oglasi Ustavni sud FBiH povodom premijerovog zahtjeva za donošenjem privremene mjere. Premijer Nikšić je naglasio da je Federaciji BiH nužno potrebno funkcionalno ministarstvo finansija u najkraćem roku.

– Ukoliko nadležne institucije hitno ne reaguju, sutra ću na vanrednoj sjednici Vlade FBiH predložiti rješenje koje će omogućiti normalno funkcionisanje Federacije BiH, kao i prioritetne isplate najugroženijim socijalnim kategorijama i boračkoj populaciji. U svakom slučaju, građani neće trpjeti zbog Budimirove nepromišljene odluke, rekao je u izjavi za Fenu premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.