Aner Žuljević

Imamo mandatara za sastav nove Vlade, koji dvije godine nije u stanju pronaći niti jednog ministra

Povodom ponovnog besmislenog prepucavanja koalicionih partnera SDA/HDZ oko haosa u stanju sigurnosti, oglasio se delegat SDP BiH u federalnom Domu naroda Aner Žuljević.

„Hiljadu dana nakon održanih izbora 2018. godine tražiti smjenu ministra koji je u tehničkom mandatu može samo neko ko je čisti licemjer i populista, pri tome toliko bahat da apsolutno ne vidi svoj dio odgovornosti koji nije mali za katastrofalno stanje u kojem se nalazimo.

Ukoliko se iskreno želi tražiti odgovornost, onda je jasno da ona leži u političkim odnosima SDA i HDZ, dominantno u Skupštini, koja nije u stanju imenovati neovisni odbor koji raspisuje konkurs za komesara, a ni novu vladu tri godine od izbora.

Mi imamo mandatara za sastav nove Vlade, koji će ući u Ginisovu knjigu rekorda, jer od preuzimanja mandata dvije godine nije u stanju pronaći niti jednog ministra za novu Vladu.

To nije zabilježeno nigdje u svijetu, ali SDA i HDZ su toliko egzotični politički subjekti da nama godinama u HNK prezentuju neke nove anarhijske modele demokratije u kojima su oni svete krave za koje ne vrijede nikakva zakonska pravila i rokovi, dok se iživljavaju na narodu.

Nažalost, sigurnosna situacija se usložnjava, a SDA i HDZ nedorasli odgovornosti se igraju mačke i miša dok sve to debelo naplaćuju od narodnih para.

Ono sšo je jasno, jeste da su SDA i HDZ nakon izbora 2018. godine devastirali sigurnosne institucije kantona u trajnoj potrebi ko će više politički vladati istima, iako je jasno kako u politici evropskih vrijednosti koje zagovaraju nikad nije bilo mjesto da se miješa u rad policije, tužilaštva i sudova“, navodi Žuljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.