Aner Žuljević

Imamo mandatara za sastav nove Vlade, koji dvije godine nije u stanju pronaći niti jednog ministra

Povodom ponovnog besmislenog prepucavanja koalicionih partnera SDA/HDZ oko haosa u stanju sigurnosti, oglasio se delegat SDP BiH u federalnom Domu naroda Aner Žuljević.

„Hiljadu dana nakon održanih izbora 2018. godine tražiti smjenu ministra koji je u tehničkom mandatu može samo neko ko je čisti licemjer i populista, pri tome toliko bahat da apsolutno ne vidi svoj dio odgovornosti koji nije mali za katastrofalno stanje u kojem se nalazimo.

Ukoliko se iskreno želi tražiti odgovornost, onda je jasno da ona leži u političkim odnosima SDA i HDZ, dominantno u Skupštini, koja nije u stanju imenovati neovisni odbor koji raspisuje konkurs za komesara, a ni novu vladu tri godine od izbora.

Mi imamo mandatara za sastav nove Vlade, koji će ući u Ginisovu knjigu rekorda, jer od preuzimanja mandata dvije godine nije u stanju pronaći niti jednog ministra za novu Vladu.

To nije zabilježeno nigdje u svijetu, ali SDA i HDZ su toliko egzotični politički subjekti da nama godinama u HNK prezentuju neke nove anarhijske modele demokratije u kojima su oni svete krave za koje ne vrijede nikakva zakonska pravila i rokovi, dok se iživljavaju na narodu.

Nažalost, sigurnosna situacija se usložnjava, a SDA i HDZ nedorasli odgovornosti se igraju mačke i miša dok sve to debelo naplaćuju od narodnih para.

Ono sšo je jasno, jeste da su SDA i HDZ nakon izbora 2018. godine devastirali sigurnosne institucije kantona u trajnoj potrebi ko će više politički vladati istima, iako je jasno kako u politici evropskih vrijednosti koje zagovaraju nikad nije bilo mjesto da se miješa u rad policije, tužilaštva i sudova“, navodi Žuljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu