Dragan Stevanović

Ima puno više građana Sarajeva koji se opiru etnonacionalizmu

U emisiji Centralni dnevnik kod Senada Hadžifejzovića gostovali su savjetnica ministrice civilnih poslova BiH Sanja Vlaisavljević i zamjenik predsjedavajućeg gradskog vijeća Grada Sarajeva Dragan Stevanović.

Nakon što je Vlaisavljević u nekoliko navrata istakla da su “Deda mraz i svinjetina protjerani iz Sarajeva‘ i “da u priču o multikulturalnom Sarajevu vjeruje samo Republika Sarajevo”, odgovorili su joj mnogi političari, a između ostalog i Stevanović koji ju je javno pozvao na duel.

“Pozivam te u goste, provodaću te po više restorana u Sarajevu u kojima se do mile volje možeš najesti svinjetine i napiti alkohola.

Ako ti nije dovoljno evo zovem te za Novu godinu u svoj dom, u prisustvu mojih prijatelja Bošnjaka i Hrvata imaćeš na stolu što Ti duša poželi i čvarake i prave domaće slanine, sve kupljeno usred Sarajeva kojeg očito ne poznaješ u dušu.

Bujrum”, napisao je 31. decembra Stevanović.

Na samom početku večerašnjeg razgovora Stevanović je upitao Vlaisavljević.

“Šta to vi, kao savjetnica ministrice civilnih poslova poručujete ‘šta to mi sa nivoa ministarstva civilnih poslova trebamo napraviti da ni Sarajevo, ni Banja Luka ni Mostar ne budu takvi kakvi jesu’, i zašto su takvi”.

“Vi kažete da ste docent, doktor, ja nisam našao ni jedan vaš rad na internetu.

Takav intelektualac će makar sa svog aspekta nauke onu kratku epizodu obraćanje jednoj propagandnoj televiziji široko obrazložiti.

Ja poštujem metafore, poštujem i činjenice da u svakoj sredini ima, pa i u sarajevskoj, etnonacionalističkih diskusa koji su prilično jaki, ali poštujem i činjenicu da ima mnogo više građana grada Sarajeva koji se tome opiru.

To bi bilo pošteno od jednog sociologa, doktora nauka, da se čuje i na srpskoj televiziji, odnosno na nekoj TV iz RS-a”, kazao je Stevanović aludirajući na to da je Vlaisavljević nedavno na RTRS-u rekla “da je sve što ima odraz multikulture protjerano iz Sarajeva”.

Iako je isključivi koncept emisije “Face to Face” direktno sučeljavanje dvaju sagovornika, bez Senadovog moderiranja, u studiju je bila takva drama da se Senad morao uključiti u raspravu: “Kad Sanja od miša pravi vola, to se zove hiperbola!”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.