Jasmin Imamović

Ilija Jurišić je braneći svoj obraz i čast, odbranio čast i obraz BiH i Tuzle

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović uputio je zahvalnicu Iliji Jurišiću koji je pravosnažno odlukom Apelacionog suda u Beogradu oslobođen krivice za Tuzlansku kolonu 15. maja 1992. kada je u sukobima poginulo više od 50 vojnika JNA, a 50-ak ih je ranjeno, piše bh. novinska agencija Patria.

„Danas, u petak, 4. marta, pobijedila je pravda za Iliju Jurišića. Dragi Ilija, hvala Ti za veliku žrtvu i mučeništvo koje si sve ove godine podnosio za sve nas u Bosni i Hercegovini i Tuzli.
Zahvaljujem svim građanima, vijećnicima i mojim saradnicima, državnim organima, Fondaciji istina, pravda i pomirenje, Sinanu Aliću i advokatu Đorđu Dozetu, novinarima i nevladinim organizacijama i preduzećima, na upornoj borbi za pravdu za Iliju Jurišića.

Zahvaljujem Apelacionom sudu Republike Srbije, što je ispravio greške nižestepenih sudova, i na taj način očiglednu nepravdu pretvorio u dugo čekanu pravdu za Iliju Jurišića. Ovim je učinjen veliki korak u normalizacijji odnosa dviju država.

Ilija Jurišić je braneći svoj obraz i čast, odbranio čast i obraz Bosne i Hercegovine i Tuzle“ Imamović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.