Ilidžanski DF kolektivno pristupio SDP-u

Sa Ilidže nam u posljednje vrijeme dolaze različite vijesti – nova upravljačka struktura već je donijela neke odluke koje su u odnosu na dosadašnje prakse skoro pa revolucionarne. Večeras smo na online press konferenciji saznali i da je većina članova Opštinskog odbora DF-a BiH Ilidža kolektivno pristupila ilidžanskom SDP-u, čime se potencijal ilidžanske “trojke” dodatno pojačava.

S tim u vezi predsjednik OO SDP BiH Ilidža, Samir Habota, obavijestio je članstvo i ostatak javnosti o značajnom broju novih članova koji su posljednih nekoliko mjeseci pristupili ilidžanskom SDP-u, a tom prilikom posebno se osvrnuo na kolektivno pristupanje dosadašnjih članova ilidžanskog DF-a. Poželio je dobrodošlicu novim članovima i izrazio zadovoljstvo činjenicom da u organizaciji koju vodi sve veći broj ljudi vidi partiju kao bazu za sopstveno političko djelovanje.

Bivši predsjednik OO DF BiH Ilidža, Saša Planinčić, zahvalio se na iskrenoj dobrodošlici ilidžanskom SDP-u i naglasio činjenicu da u nijednom trenutku razgovora nisu pregovarali o podjeli funkcija već samo i upravo o zajedničkoj viziji bolje Ilidže za koju će se od večeras zajedno politički boriti. Bivši predsjednik Foruma mladih DF-a, Edin Hadzihasanović, istakao je svoje poznanstvo sa velikim brojem članova SDP-a i to da je cijenio ilidžanski SDP kao neprikosnovenu opoziciju bivšoj opštinskoj vlasti, isto kako ih sada vidi kao konstruktivan dio nove upravljačke strukture sa kojom dijeli viziju.

Povjerenik kantonalne organizacije SDP-a BiH Sarajevo, Adnan Šteta, koji je i sam Ilidžanac, poželio je dobrodošlicu novim članovima i članicama, te čestitao ilidžanskoj ekipi SDP-a na aktivnostima koje su posljednih mjeseci realizovali na organizacionom jačanju SDP-a. Iskoristio je priliku i da spomene neke od projekata koje Ministarstvo saobraćaja KS kojim rukovodi trenutno realizuje ili namjerava realizovati na području Ilidže, još jednom najavivši izgradnju tramvajske pruge do Hrasnice koja je sve izvjesnija.

Najavio je i daljne jačanje sarajevskog SDP-a, ali je javnost za sada ostavio bez detaljnijih rezultata.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu