Žučna rasprava u Parlamentu BiH

Magazinović: Ili će Vijeće ministara BiH raditi ili neka sami odu

Državni parlamentarci kritikovali su Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zbog toga što u parlamentarnu proceduru ne upućuju zakone, a konstantno pričaju o napretku i evropskim integracijama.

Saša Magazinović, poslanik SDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH tražio je da Kolegij objasni zašto Vijeće ministara ne dostavlja zakone.

– Kada bismo se oslanjali na Vijeće ministara sjednica ne bi ni bilo. Sreća pa poslanici imaju inicijative. Ima poslanika koji su inicirali više zakona nego pojedina ministarstva. Ja vas molim da ih pitate, hoće li raditi ili ćemo ih smijeniti. Ja koji radim svako jutro od osam sati neću da me stavljaju u koš s onima koji ne rade – istakao je Magazinović, dodajući da moli Džaferovića da više ne spominje goste iz Predsjedništva BiH, jer niti su gosti niti ih ikad ima.

Nakon rasprave i negodovanja poslanika zbog nerada Vijeća ministara, predsjedavajući Skupštine je sazvao hitnu sjednicu proširenog Kolegija Doma, nakon čega je sjednica nastavljena.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.