Igre bez granica u Skupštini Unsko-sanskog kantona

Jučer smo svjedočili još jednoj rekonstrukciji, više puta rekonstruisane Vlade USK, i logično je pitanje koliki je rok trajanja ovih novih eksperta koji su delegirani na ministarske pozicije ili bolje rečeno koliko dugo će trajati neprincipijelni dogovori i politička trgovina na račun građana USK-a.?

Još jednom se pokazalo da je ”kolač” vlasti vrlo sladak i primamljiv, onog momenta kada je  među dojučerašnjim ljutim neprijateljima postignuta nova većina, a koliko će ta „slast“ držati skupštinsku bratiju na okupu, možemo samo nagađati.  Odgovor bi mogli saznati  već na jednoj od slijedećih sjednica Skupštine USK  zakazanih  za 5. i 8. maj.

Lako je zaključiti  i kakav učinak možemo očekivati od zbunjenih i nesigurnih ministara koji drhte od svakog narednog skupštinskog zasjedanja, jer ne znaju hoće li na posao doći u službenim automobilima kao ministri, a kući otići pješice kao bivši ministri.

Neki će proći ”lošije” i otići ”samo” sa bijelim kruhom ispod pazuha, dok oni bliži političkim trgovcima, u pravilu budu obeštećeni savjetničkim ili direktorskim pozicijama. Žalosno je da se naša demokratija ne mjeri po sistemu predstavljanja građanskog interesa, već se mjeri neprincipijelnom političkom trgovinom, i to je sigurno  glavni razlog nestabilne i neizvjesne, sve gore situacije na Unsko-sanskom kantonu.

Neuvjerljiva su objašnjenja Premijera koji nas pokušava ubijediti kako se sve ovo čini radi stabilnosti u USK-a, dok jedan poslanik iz novouspostavljene klimave većine tvrdi kako to što oni rade opozicija ne razumije.  Ali oni razumiju i zato su vlast – jer oni  razumiju ono što niko drugi ne razumije!

Možda je to aktuelnoj vlasti u Unsko-sanskom kantonu sve zabavno, međutim mi ne možemo biti protiv morala i opšteg interesa radi čega ni ova, a ni buduća ”rekonstrukcija” na istim principima i sa istim akterima koji jedno misle, drugo govore, a treće rade, neće imati podršku SDP BiH.

Mi u SDP-u mislimo da je situacija na Kantonu  suviše teška da bi stranačka borba, lični interesi i to ko će sljedeći uskočiti u vrtešku zvanu Vlada Unsko-sanskog kantona bili jedino važno, te stoga pozivamo kolege iz svih stranaka u Skupštini USK-a da se uozbilje, okanu političke trgovine i okrenu prema građanima koji očekuju da vlast napokon počne raditi u interesu cijelog Kantona.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.