Igor Stojanović i Slađan Ilić podnijeli inicijativu za pomoć Vlade FBiH u obnovi tuzlanskog Mejdana

Igor Stojanović i Slađan Ilić, delegati SDP BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, uputili su danas inicijativu prema Vladi Federacije BiH za donošenje hitne odluke o izdvajanju novčanih sredstava za sanaciju štete nastale uslijed poplave Sportskog kulturnog i privrednog centra Mejdan u Tuzli.

Kako se navodi u obrazloženju ove inicijative, nakon nedavnih katastrofalnih vremenskih neprilika koje su pogodile područje grada Tuzle, kad je u veoma kratkom periodu na Tuzlu palo kiše blizu prosjeka padavina za jedan mjesec, a što je dovelo do velike štete na putevima, vodotocima, stambenim i privrednim objektima u Tuzli.

Najveće štete je pretrpio objekat SKPC Mejdan, u koji su prodrle ogromne količine vode. Poplavljene su velika sportska dvorana, svlačionice, kuglana, poslovni prostori i drugi sportski i ekonomski prostori. Preliminarna (ne i konačna) procjena štete na ovom objektu je oko milion KM. Pretpostavlja se da je šteta puno veća od preliminarne procjene.

SKPC Mejdan je jedan od simbola Tuzle i Bosne i Hercegovine. U ovom objektu svakodnevno boravi 400 do 500 korisnika, što je godišnje više od 200.000 djelatnika iz sporta, kulture i nosilaca privrednih aktivnosti. Trideset i dvije sportske selekcije svih uzrasta svakodnevno koriste prostor Mejdana. Svima njima Mejdan predstavlja drugi dom, kao što je nekada bio dom Mirzi Delibašiću, Raziji Mujanović i cijeloj generaciji košarkašica Jedinstva Aide, prvakinja Evrope 1989. godine, zatim košarkaša i rukometaša Slobode, te rukometašica Jedinstva. Dom je to svim odbojkašicama i odbojkašima, gimnastičarkama, borilačkim sportovima, muzičarima i privrednicima.

Tokom svog postojanja od 1984. godine, Mejdan je mnogima pomogao u odrastanju, razvoju, postizanju ciljeva. Pomogao je i državi Bosni i Hercegovini jer je bio najbolji mogući domaćin reprezentacijama Bosne i Hercegovine.

„Sada je pomoć potrebna Mejdanu. Ogroman je značaj ove dvorane za sve sportiste Tuzle i Tuzlanskog kantona. Smatramo da je neophodno hitno obezbijediti potrebna sredstva kako bi Mejdan što prije bio u funkciji i primio sve generacije sportista, od najmlađih do naših reprezentativaca“, navodi se u inicijativi.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu