Hamdija Lipovača

Iduće sedmice pečate Vlade predajemo Farki Hodžiću

Obaveza ovog sastava aktualne izvršne vlasti bila da upute u skupštinsku proceduru Prijedlog budžeta koji sadrži sve stavke dogovorene sa sindikatima posebno one koje se odnose na izjednačavanje plata budžetskih korisnika, potrebe boračkih i socijalnih kategorija i zdravstva, poticaje za razvoj poljoprivrede i privrede i unaprijeđenje oblasti zaštite okoliša.

Slika

Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) danas je na sjednici u Bihaću utvrdila Prijedlog budžeta Unsko-sanskog kantona za 2014. godinu.

– Zahtjevi budžetskih korisnika iznosili su 240 miliona maraka. Mi smo te zahtjeve uokvirili u iznos od 213 miliona – kazala je ministrica finansija Azemina Helić.

Premijer USK u tehničkom mandatu Hamdija Lipovača naglašava da je obaveza ovog sastava aktualne izvršne vlasti bila da upute u skupštinsku proceduru Prijedlog budžeta koji sadrži sve stavke dogovorene sa sindikatima posebno one koje se odnose na izjednačavanje plata budžetskih korisnika, potrebe boračkih i socijalnih kategorija i zdravstva, poticaje za razvoj poljoprivrede i privrede i unaprijeđenje oblasti zaštite okoliša.

– Prijedlog budžeta i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta upućujemo u skupštinsku proceduru, čime je ova Vlada ispoštovala svoje obaveze.

Naredne sedmice sve pečate Vlade predat ćemo Farki Hodžiću, koji je, s pozicije predsjedavajućeg Skupštine USK, odgovoran za daljnje stanje – kazao je Lipovača, saopćeno je iz Vlade USK.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.