Iako nismo članica EU imamo svoje zastupnike u Evropskom parlamentu, to su ovi ljudi

Trojica europarlamentaraca Dietmar Koster, Thijs Reuten i Andreas Šider (Schieder) stigli su u Bosnu i Hercegovinu. Nakon sastanka sa predstavnicima stranaka, obratili su se medijima.

Na konferenciji za medije, osim europarlamentaraca, govorio je i predsjedavajući Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović.

Rade više i od nekih bh. zvaničnika
On je čestitao 9. Maj, i poručio da nije slučajno da su baš danas u posjetu došli poslanici u EP koji su jako aktivni kada je u pitanju BiH.

– Iako BiH nije članica EU mi imamo svoje zastupnike u EP, to su ovi ljudi. Oni su političari koji promoviraju evropske vrijednosti u BiH ali ne modifikovane.

Zahvalan sam im na svemu sto rade u EP, a to je često više od nekih bh. zvaničnika koji su izabrani i primaju platu da rade u interesu države BiH. Najvidljiviji dio je da su zagovornici sankcija Dodiku, ali to je samo mali dio onoga što rade – rekao je Magazinović.

Nema ništa od promjene Izbornog zakona

Magazinović je istakao da su neke stranke bile pozvane, a odazvale su se one koje su mislile da trebaju da se odazovu.

– Na sastanku su bili predstavnici SDA, SBB-am, SDP-a, DF-a i Naše stranke, dok HDZ nije bio obaviješten – dodao je Magazinović.

Naglasio je da je izborna utakmica krenula.

– Od promjene Izbornog zakona nema ništa. Pritiska će biti. Može se desiti dizanje tenzija oko Izbornog zakona. HNS je nevladina organizacija. Tačka. Mogu komentarisati stavove političkih tranaka. A HDZ je u javni prostor uveo nevladinu organizaciju. Politička moć njihova se zasniva na moći HDZ-a.

Već sada se HDZ priprema na plan B koji je Čović spominjao, a to je učešće na izborima a potom blokada u smislu da se neće formirati vlast – Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.