Slađana Gluščević Mango, predsjednica Foruma žena Općinske organizacije SDP BiH Novi Grad Sarajevo

I to smo mi…

Ovaj put idemo do pobjede!

“Biti predsjednica Foruma žena jedne opštinske organizacije znači biti prva među jednakima, biti ona koja ima snagu i sposobnost da pokreće aktivnosti i učestvuje u njihovoj realizaciji, biti neko ko će se zalagati za ravnopravnost i paritetno učešće žena u donošenju odluka na svim nivoima”, započinje svoju priču Slađana Gluščević Mango, predsjednica Foruma žena OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo .

Odgovornost je velika, a sama činjenica da si žena znači još veće odricanje. U isto vrijeme smo majke, supruge i predsjednice interesnog oblika organizovanja.

Iskreno pokreće me loša situacija u našoj zemlji, mislim da je konačno vrijeme da ustanemo mi, žene, majke, feministice i zajedničkim snagama promijenimo stvari nabolje za sve nas. Inspiracija je u nama samima samo je moramo potražiti duboko u sebi i pokrenuti se.

Zamoliću Vas da nam ukratko predstavite Vašu OO i Forum žena kao interesni oblik. Možete li nam opisati koje su to aktivnosti koje provodite?

Opštinska organizacija SDP BiH Novi Grad Sarajevo je jedna od najvećih organizacija u Kantonu Sarajevo na čijem čelu se po prvi put od njenog postojanja nalazi žena, naša drugarica Ajša Bajraktarević. U sklopu Organizacije djeluje 28 osnovnih organizacija i četiri interesna oblika od kojih je jedan Forum žena na čijem sam čelu. Forum žena OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo prema bazi podataka broji oko 250 članica. Što se tiče aktivnosti, izbor rukovodstva je izvršen nedavno tako da nismo imali baš puno vremena za realizaciju nekih većih aktivnosti, međutim ono što je do sada pokrenuto je reevidencija baze podataka članica. Osim toga i plan za narednih šest mjeseci je već urađen i svakako će o svim našim aktivnostima biti dosta riječi u narednom periodu.

Da Ii u provedbi značajnih aktivnosti kao Forum imate podršku Vaših kolega, drugova iz Općinske organizacije ali i šire? U čemu se ogleda ta podrška?

Mogu reći da su nam drugovi podrška kroz prisustvo sastancima, moralna podrška pri izboru rukovodstva i organizaciji nekih aktivnosti. Sekretar naše Opštinske organizacije, Sanjin, je uvijek na raspolaganju za svu podršku koja nam je neophodna. A vjerujem i u ostale drugove iz Opštinske organizacije tako da sam sigurna da podrška neće izostati ni u kom pogledu.

 

Već smo ušli u izbornu godinu. Kakvi su planovi Foruma vezano za izborne aktivnosti?

Izborna godina, da, pa lagano krećemo  sa radom i zaista ćemo dati sve od sebe. Posla će biti mnogo, odmora nema i mnogo je aktivnosti na koje ćemo se tokom realizovanja projekata osvrtati i rješavati, dopunjavati dok sve ne dobije formu kakvu mi želimo.

Želimo rezultat i vjerujem da isti neće izostati. Ovaj put idemo do pobjede!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.