Tuzla

I sindikat 'Polihema' podržava zaključke Vlade FBiH

U zaključcima se, između ostalog, od nadležnih tužilaštava traži da se izjasne o svim izvještajima koje su dobili, a tiču se zloupotreba u postupku privatizacije i poslovanja privrednih društava

Slika

Sindikat radnika „Polihema“ d.d. Tuzla podržava sva tri zaključka koja je donijela Vlade FBiH nakon razmatranja Informacije o uočenim nepravilnostima u postupku privatizacije i poslovanju privrednih društava nakon završetka postupka privatizacije ili otvaranja stečaja.

U zaključcima se, između ostalog, od nadležnih tužilaštava traži da se izjasne o svim izvještajima koje su dobili, a tiču se zloupotreba u postupku privatizacije i poslovanja privrednih društava.

”Zadovoljni smo i drago nam je što je Federalna vlada uopće krenula u te postupke. Oni moraju više pozvati tužilaštva na odgovornost. Krajnje je vrijeme da Vlada FBiH rješava probleme firmi jer imamo puno dokumentacije o pogrešnom načinu privatizacije, koju smo im dostavljali” – izjavio je predsjednik Sindikata radnika „Polihema“ Tuzla Enes Tanović.

Kazao je da radnici "Polihema" godinama upozoravaju da su oni strateška firma, te da su pogrešnim načinom privatizacije svjesno otjerani na ulicu.

”Mi smo trebali biti privatizovani kapitalom, a ne dionicama. Svjesno su nas gurnuli da propadnemo i da se nađemo na ulici, a za to krivimo Federalnu agenciju za privatizaciju. Zato ćemo nastaviti sa svojim mirnim protestima pred Tužilaštvom i Sudom TK-a, dok ne riješe probleme. Podržavamo u potpunosti zaključke Vlade FBiH jer nam je zadovoljstvo da su se sjetili da to pokrenu” – podvukao je Tanović.

Vlada FBiH, između ostalog, traži da se nadležna tužilaštava u FBiH očituju o svim izvještajima o počinjenom krivičnom djelu i drugim informacijama koje su im dostavile Finansijska policija FBiH, te druge institucije Federacije BiH, a tiču se zloupotreba u postupku privatizacije i poslovanja privrednih društava prije, tokom i nakon okončanja tog postupka i donesu konačne tužilačke odluke u vezi s tim predmetima. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.