Ministar odbrane Zukan Helez

I naši mladi širom svijeta mogu dati doprinos ekonomskom napretku i razvoju BiH

U sklopu službene posjete ministarstvu odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u svojstvu zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministara odbrane Bosne i Hercegovine ministar odbrane BiH Zukan Helez prisustvovao je u Ambasadi BiH u Londonu na skupu doktoranata, mladih stručnjaka i biznismena koji rade i školuju se u Velikoj Britaniji.

-Prisutnima sam govorio o postignućima Vijeća ministara BiH u ispunjavanju 14 preduslova za otpočinjanje pregovora za punopravno članstvo BiH u EU.

Pored određenih poteškoća i pokušaja destabilizacije sigurnosne situacije u BiH i antiustavnog djelovanja od strane određenog broja političara iz Banja Luke, Bosna i Hercegovina osim integracija u EU i NATO savez, nema akternativni putu.

Na tom putu strateški partneri BiH su na prvom mjestu SAD, a zatim UK i druge države članice EU i NATO saveza.

Doktoranti, mladi stručnjaci i biznismeni koji rade i školuju se u Velikoj Britaniji su primjer da naša zemlja u mladim ljudima ima kvalitetan potencijal za promjene. Svakodnevno smo u prilici da svjedočimo njihovim uspjesima kako u Bosni i Hercegovini tako i izvan nje. To nam može biti kvalitetan pokazatelj da trebamo i moramo uložiti više u izradu strategija kako zadržati mlade i kako im omogućiti nesmetan rad i razvoj na različitim poljima.

Od oko 120 prisutnih doktornata, mladih stručnjaka i biznismena na skupu zatražio sam da svako na svoj individualni način pomogne i doprinese razvoju Bosne i Hercegovine.

Uistinu, oni su nama potrebni i u Londonu, odakle mogu dati doprinos ekonomskom napretku i razvoju BiH.

Ipak, nadam se da će mladi ljudi koji su stekli obrazovanje, zvanje i znanje van BiH, vratiti u domovinu.

Ulaganje u obrazovanje je investicija, a ne potrošnja i predstavlja najbolju način za osiguranje ekonomskog razvoja i svijetle budućnosti jedne države, poručio je Helez.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.