SDP BRČKO DISTRIKTA BiH

I dalje tražimo smjenu gradonačelnika Domića i njegovog zamjenika Kadrića

Za nas u SDP-u je neprihvatljivo da gradonačelnik Anto Domić u statusu službenog lica dočekuje ratnog zločinca Daria Kordića.

Slika

Podsjećamo javnost da smo na konferenciji za štampu održanoj 13.6.2014. jasno istakli da je za nas neprihvatljivo da gradonačelnik Anto Domić u statusu službenog lica dočekuje ratnog zločinca Daria Kordića kao sto je i neprihvatljivo da ga na taj službeni put, po ličnom odobrenju, šalje zamjenik Esed Kadrić. Obojica, zbog toga, moraju podnijeti ostavke, a ako to ne učine, SDP ce tražiti njihovu smjenu na vanrednoj sjednici Skupštine  Brčko Distrikta za koju već prikupljamo potrebne potpise poslanika.

Poražavajuća je činjenica da gradonačelnik Domić ne osjeća nikakvu grizu savjesti zbog kako ON kaže "dočeka prijatelja", kao i  javno priznanje njegovog zamjenika Kadrića da je ovakvih i sličnih Odluka "mehanički" potpisao na desetine pa i stotine.

Pri tome Kadrić zaboravlja da je ratni zločinac Kordić "mehanički i fizički" presuđivao desetinama i stotinama nedužnih (Ahmićana i drugih) zašto je osuđen na 25 godina zatvora.

SDP je potpisao peticiju za smjenu gradonačelnika Domića, sto po Statutu Brčko distrikta podrazumijeva smjenu cijele Vlade.  Naravno, tom smjenom nikako ne umanjujemo nesumnjivu odgovornost zamjenika gradonačelnika Kadrića. 

Očekujemo da SDA, S za BiH, i SBB, prije svega, a i preostali politički učesnici u vlasti u Brčko distrikta podrže prijedloge SDP BiH Brčko.

Svako odvlačenje pažnje sa ovog skandala koji su načinili brčanski gradonačelnik Domić i njegov zamjenik Kadrić smatraćemo bezličnim politikantstvom i neoprostivim odnosom prema nevinim žrtvama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.