KO SDP BIH HNK

More hvalospjeva i obmana na jučerašnjoj konferenciji za medije premijera Vlade HNK

Na jučerašnjoj konferenciji za medije premijer Vlade HNK Nevenko Herceg bez imalo stida je „odgovorno i argumentirano“ ustvrdio: „Da je ova Vlada HNK u protekle dvije godine ostvarila dobre, pa i vrlo dobre rezultate koje u svakodnevnom životu mogu vidjeti svi objektivni promatrači.“

U moru hvalospjeva i obmana Premijer najgore vlade u našem kantonu od njegova nastanka do danas izrekao je i jednu istinitu rečenicu: „kako se moglo više i bolje“. Jer pogledamo li očaj i beznađe u koje nas je između ostalog dovela i njegova Vlada – gore zasigurno ne može.

Sama konferencija za medije, više je ličila na izgovore srednjoškolca koji se ne slaže s ocjenama nastavnika, nego li premijera čije ime krasi titula sveučilišnog doktora. Pa je bilo nemoguće ne primijetiti kako se Herceg iz petnih žila trudio da spriječi da mu plaćene nagrade „najpremijera“ budu devalvirane izvještajima CCI-a, po kojima vodi najgoru vladu HNK ikada.

Znamo li da je proračun stabiliziran isključivo zaslugama prethodne Vlade, odnosno usvajanjem Zakona o vodama, pozivamo Premijera, koji očigledno ne vidi dalje od svog drugog koljena, da javno objelodani podatke na osnovu kojih potkrepljuje svoje tvrdnje kako je njegova „najbolja do sada“ Vlada umanjila dug prethodne. Neka nam premijer Herceg odgovori i na pitanje koji su to dodatni prihodi kantona kojim je njegova Vlada stabilizirala proračun, a da je na njih utjecala pomenuta nekom svojom odlukom ili zakonom? Da li je to povećanje prihoda od Poreza na dobit i PDV-a do kojih se došlo poreznom presijom Hercegove Vlade ukidanjem poticaja na izvoz i isisavanjem novca i privrede?

Ne ulazeći u more drugih problema koje je proizvela aktuelna Vlada HNK poput problema u MUP-u, obrazovanju i dr; moramo zaključiti da ako Premijer uspjehom smatra trenutno stanje koje živimo, a super rezultatom njegove Vlade smatra umijeće trošenja onoga što je dobio od prošle vlade, onda imamo problem u poimanju zdravog razuma građana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.